Неочаквах 4 кв. нула
но собственика така и неизмери напрежението на входяща клема на таблото на етажа със товар (примерно 5kW) и без товар, за да може да стане проблема по ясен
Ако имаше желание щеше поне да повика елктротехник за да измери и огледа намясто!!! Общи приказки на пазара (а откога ти е проблема и откога си в тази куща ?)Не е ново строителство а чак след години излиза тази проблемна нула с сечение 4 кв. ??????
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stefan_gb
- специалист
69 мнения в "горят ми крушките постоянно"
filmatoplo
- майстор
Къщата е малък семеен хотел 12 годишна , имаше захранване с 10 кв мм кабел обаче БТК копа и го скъса .Сменихме го по спешност с 6 кв мм - после ИВН се излигавиха като вадиха електромерите вън от сградата и оставиха така нещата - освен така всеки от етажите направихме по 2 бани допълнително - натоварване с още по 6 киловата на фаза.Общо 14 бани има вече делено на 3 етажа .Предстоят още 3 .
zz_stefanov
- майстор
filmatoplo написа:Къщата е малък семеен хотел 12 годишна , имаше захранване с 10 кв мм кабел обаче БТК копа и го скъса .Сменихме го по спешност с 6 кв мм - после ИВН се излигавиха като вадиха електромерите вън от сградата и оставиха така нещата - освен така всеки от етажите направихме по 2 бани допълнително - натоварване с още по 6 киловата на фаза.Общо 14 бани има вече делено на 3 етажа .Предстоят още 3 .Хe
lubomirlz
- специалист
"Бълха те ухапала" тя ще се запали горката нуличка , пък ти за едни лампи се притесняваш.
Малко по сериозно вземи си подсили нулата и провери връзките от захранващия кабел към различните етажи, те са най-натоварени.
Нищо чудно да имаш нагорели връзки.
Най - добре както каза колегата викни си майстор да преоразмери инсталацията да не стане някой сакатлък. а то освен бойлерите май ще се появи и някой друг климатик и други консуматори които ще бачкат заедно.
Малко по сериозно вземи си подсили нулата и провери връзките от захранващия кабел към различните етажи, те са най-натоварени.
Нищо чудно да имаш нагорели връзки.
Най - добре както каза колегата викни си майстор да преоразмери инсталацията да не стане някой сакатлък. а то освен бойлерите май ще се появи и някой друг климатик и други консуматори които ще бачкат заедно.
filmatoplo
- майстор
Взимам си поука от вас благодаря .
Милен
- майстор
Ами прави са си EVN, да няма да ти оправят бакиите.
Семеен хотел
абе вие искате с въшки бизнес да правите.
Намери си лицензиран електропроектант който да ти изготви цялостен проект на сградата. Да не мислиш че само захранващия кабел ти е проблема, ами вътрешната инсталация която не е оразмерена за 14 бани и още незнам си какво по стаите? Даже се чудя как изобщо EVN са захранили сградата без одобрен и съгласуван с тях проект.
Семеен хотел
Намери си лицензиран електропроектант който да ти изготви цялостен проект на сградата. Да не мислиш че само захранващия кабел ти е проблема, ами вътрешната инсталация която не е оразмерена за 14 бани и още незнам си какво по стаите? Даже се чудя как изобщо EVN са захранили сградата без одобрен и съгласуван с тях проект.
filmatoplo
- майстор
То си е къща на вид ,за такава е правена. После баните се овеличиха това е - ама как се кърти за нови кабели - щото знам какви полагат по новите такива сгради
.
zz_stefanov
- майстор
То се мисли преди плочките. На собствения си апартамент (1967) ремонта започнах първо с подмяна на ел. инсталация и ВиК и пак имам резерви към направеното. Повикай специалист, той може и да намери решение без да се кърти много.
filmatoplo
- майстор
Няма проблеми на етажа имам 4 бойлера с 4 кв мм кабел захранване .Само крушките много горяха и нагаряха фасонгите - ама го приписах на по големите ватове 75-100 .
Тема "горят ми крушките постоянно" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература