• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 18
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
n.yaneff82 - специалист
Ние пишем по темата бе пич,как е пол-лесно и по-правилно да се положи кабела ,ти да не прочете някоя друга тема :?
Ники274 - специалист
Ребро,пич де са снимките.От 17 часа вчера чакам :?
vk - специалист
Ето тези два продукта, които колегата mirk е показал и на снимки е най-доброто, обаче скобата е около 10 ст., а дюбела 15-20 стотинки.
Наистина с пирона е най евтино.
Изображение;Изображение
Но ако няма да има мазилка, а гипсокартон, това са чудесни приспособления, някакси ти прави кеф
mirk - майстор
И това е добро когато външния вид е без значение, например в окачени тавани, зад предстенни обшивки и др. подобни.

Прикачен файл

01.jpg
01.jpg (8.61 KиБ) Видяна 4385 пъти
хаха абе хора вие съвсем сте откачили кой там писа те германците не коват къде видя чук пич никъде не видях чук ама крайния ефект не е ли същият кабела е с "нарушена цялост" пиша го в кавички защото не смятам че това е проблем. Съгласен съм с колегата който каза че 21 век е само цифра. Въпрос към колегата с ВЕНЕЦИАНСКАТА МАЗИЛКА колега ти правил ли си скоро цялостна ел. инсталация някъде можеш ли да ми кажеш как ще си претовари инсталацията че да се нагрее като по проект контактите в спалнята бяха с СВТ 3х4мм и всеки един кръг от кухнята беше същото печка 3х4 миялня пак така пералня пак така хладилник пак така А кажи ми ако обичаш какъв ще е проблема ако си вържа кабела с тел
П.П до колегата който е дал снимки изпълнението ти е супер нямам никакви забележки тия критики за варта ги пишат хора които само са чули за какво се използва варта
Ники274 - специалист
Sando_83 като гледам май ти не си слагал изобщо никаква ел. инсталация,3х4 предполагам пускаш до всеки контактен или лампен излаз :lol:
И ако се зачетеш по внимателно в темата ще видиш,че не става въпрос за СВТ.Sando_83 правиш ли изобщо разлика между СВТ-С и ПВВМ-Б1 и най-вече в какво се изразява тази разлика. ;)
evil - специалист
Ние не само сме чували за варта ами сме и почуквали по нея :lol: и върху подобни широки пакети си бие на кухо отвсякъде , просто една напукана коричка от вар /макар и шпаклована/ която незнаеш кога ще падне :lol:
Ники274 написа:
Sando_83 като гледам май ти не си слагал изобщо никаква ел. инсталация,3х4 предполагам пускаш до всеки контактен или лампен излаз :lol:
И ако се зачетеш по внимателно в темата ще видиш,че не става въпрос за СВТ.Sando_83 правиш ли изобщо разлика между СВТ-С и ПВВМ-Б1 и най-вече в какво се изразява тази разлика. ;)
Абе пич ти ли си големия специалист като ти пише в проекта да положиш СВТ 3х4мм ти какво полагаш 3х1.5 ли и каква е разликата между свт и пввм-б1 еднакви сечения я ми обясни разбирачо освен в изолацията
ако ти бях написал че по проект ми е дадено да сложа мостов проводник май нямаше какво да напишеш
Ники274 - специалист
Абе ти добре ли си ве,как ще полагаш кабел вързан с тел :shock: било то СВТ или ПВВМ.
Sando_83 написа:
ако ти бях написал че по проект ми е дадено да сложа мостов проводник май нямаше какво да напишеш
И в кой проект ти е дадено,че кабела се вързва с тел?
И защо ли колегите ползват гофра при някои окабелявания-това дали няма общо с изолацията?
Sando_83 написа:
..... каква е разликата между свт и пввм-б1 еднакви сечения я ми обясни разбирачо освен в изолацията
Мостовия е само за полагане под мазилка и не става за външно полагане.И да те успокоя с твоето СВТ 3х4 виждал съм разтопено такова СВТ от голяма консумация ;)
В 90% от случаите в една стая по проект има 3-4 контакта,от тях само 1-2 не остават зад някоя секция,гардероб или легло.Така,че на обикновения потребител му остава да навърже на един контактен излаз 2-3-4-5 разклонителя и да пусне всичко за което се сети на тях.И дори и магистралата да ти е 3х4 то към контакта отива 3х2,5.Или викаш при теб няма-няма, всичко твърдо е на 3х4 :lol:

Пп И понякога проекта няма нищо общо с действителноста :!:
Оня ден разглеждах проект на нова кооперация ,предполагам краден от някой проект по комунистичеко още :lol: Повечето наши проектанти не си правят труда да направят цял проект самички и се краде от други такива.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 18

Тема "полагане на мостов проводник под мазилката" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: