• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
todortv - майстор
pavelari написа:
:)
НО
не винаги ще ви излязат сметките- ако пуснете един честотен регулатор, който има три извода за трите фази - по подразбиране ще напомпа напрежението от 0 до 380 Волта междуфазно!!!! и честотата от 0 до 50 HZ - та ако имате свързване в триъгълник ще стане бум - посвен ако не сте задали максимално междуфазно 220 волта!!! и не всички регулатори позволяват това!!!. Дори го пише в инструкциите, че двигателя трябва да работи на звезда - особено за малките двигатели, които почти винаги работят на звезда в трифазна мрежа от 380 Волта.
Захранването на инвертора може да е със 110 или 220 волта монофазно напрежение.
ако съм разбрал друго се извинявам ама май четох за свързване в триъгълник.... иначе имам опит с алтиварите още от времето на алтивар 11, 18 и 28...
Ами, ако мотора е 400 триъгълник и 690 звезда :?: Дори такива мотори в триъгълник с малка мощност развиват по-добър въртящ момент в ниските честоти.Този мотор спуска/вдига машина 2-3 тона на 2,5Hz .Пробвано с мотор в звезда не удържа товара, въпреки резистора и минава в генераторен режим.Що на такава ниска честота-защото някой не си е сметнал редуктора....
Изображение
Johny - майстор
Всеки си пише за това, което мисли че знае, а въпроса беше за един прост мотор към един прост БАНЦИГ.
В института имаше лекция по ТОЕ - Закона на Ом в интегрална форма.... Е и к`во от това, че е в итегрална форма?!
К`во общо имат разните регулатори и инвертори с банцига на колегата баш не мога да сфана? :?
a_stoev - майстор
[quote="todortv"]
Ами, ако мотора е 400 триъгълник и 690 звезда :?: Дори такива мотори в триъгълник с малка мощност развиват по-добър въртящ момент в ниските честоти.Този мотор спуска/вдига машина 2-3 тона на 2,5Hz .Пробвано с мотор в звезда не удържа товара, въпреки резистора и минава в генераторен режим.Що на такава ниска честота-защото някой не си е сметнал редуктора....
[/quote]
Това за монета и оборотите вече го предъвкахме, прочети по-внимателно.
Johny написа:
К`во общо имат разните регулатори и инвертори с банцига на колегата баш не мога да сфана? :?
Амат от тролове!!!!!!
А ти можеш ли да четеш? Или просто искаш да се разпишеш в темата?
Монофазните мотори най-често са до 2.2 kW и човека пита за по-мощен трифазен мотор как да го пусне в монофазна мрежа.
Наистина трябва да сложат някакъв входен тест в тоя форум, че се напълни с идиоти.

ЕДИТ
@todortv, извинявай, не съм рабрал кой кой ти е бил поста.
Последна промяна от a_stoev на нед сеп 16, 2012 11:08 pm, променено общо 1 път.
todortv - майстор
Johny написа:
Всеки си пише за това, което мисли че знае
Да, прав си. Но, ако човек започне да мисли, че знае и му е ясно всичко, вече нещата не са наред :!:
Разбира се, най-добрите варианти вече бяха писани-трифазен ток или монофазен мотор, ако стига мощността.
Прост банциг, ама човека има монофазно захранване и 5.5 кW трифазен мотор :idea:
a_stoev написа:
Това за монета и оборотите вече го предъвкахме, прочети по-внимателно.
Така е, но отговарям на pavelari, щото или аз не съм го разбрал или той е написал глупости.
Johny - майстор
a_stoev написа:
Амат от тролове!!!!!!
Монофазните мотори най-често са до 2.2 kW и човека пита за по-мощен трифазен мотор как да го пусне в монофазна мрежа.
Наистина трябва да сложат някакъв входен тест в тоя форум, че се напълни с идиоти.
Ей умния, я по-леко, да не ти направя един тест на тебе! Айде да не се изпитваме.
Ти като си толкова грамотен, що не прочете в линка дето съм дал по-нагоре, че се продава банциг с все мотор за 500лв. Я го птай него/автора де/, ще даде ли 1000-2000лв. за скъпа апаратура. Ако го направи, аз ще ти се извиня с едри букви...
Последна промяна от Johny на пон сеп 17, 2012 1:52 pm, променено общо 1 път.
Г.Драговчев - напреднал
Колеги не се карайте!Аз г/д вече избрах варянт, още несам на 100% сигурен,ама сугрно ще купя втора употреба ел. мотор монофазен.Честотните инвертори са много скъпи за мен,също и прекарването на трифазно напрежение!Благодаря на всички,които взеха участие и даваха съвети.Форума е полезен и със сигурност пак ще го ползвам. :wink:
todortv - майстор
Johny написа:
todortv написа:
Амат от тролове!!!!!!
Ей умния, я по-леко, да не ти направя един тест на тебе! Айде да не се изпитваме. Нали си работил с банциг. Той такъв ли беше - с инвертор или на 660V? :wink:
Ти като си толкова грамотен, що не прочете в линка дето съм дал по-нагоре, че се продава банциг с все мотор за 500лв. Я го птай него/автора де/, ще даде ли 1000-2000лв. за скъпа апаратура. Ако го направи, аз ще ти се извиня с едри букви...
Коригирай си поста! Това не съм го писал аз! Не цитирай чужди думи под моето име!
Johny - майстор
Koлега todortv, извинявай! :prayer: Недоглеждането е мое. Sorry!
Тук била намесена високоинтелетуална инженерна мисъл....
А с господин a_stoev ще се препитваме да речем за видовете регулатори и имат ли те почва у нас...
Ако иска да си ги мерим, може и за управление на асинхронните двигатели във функция от товара. :oops:
Абе за каквото си иска, но най добре е да се рзходи и да види как стоят нещата от живота, а не да ми се дърви с академични познания.
fikata - майстор
Благодатна тема. От един матор за банциг някой е готов с дисертация за влиянието на висшите хармоници при биченето. :-D
lubomirlz - специалист
Еми хубава е темата, разгорещяват се колегите, пък знае ли човек може да са бичили някоя дългостеблена 20 годишна ела :проба: та затова да са така превъзбудени :-D
Айде наздраве от мен :partyman: и модераторите моля не ми се карайте, виновен съм :axe:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Ел. двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: