• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
А това е друго.По мое време му викахме средно специално.Една година/13 клас/ и ти го дават, даже не помня какво беше.Пък и изпити имаше някакви....държавни.
Не четеш. Имам първо специалност със степен "техник" от техникума. Отделно виШето и свързаните със завършването му изпити. И не, не беше 1 година. Още помня от тогава, че докато в обикновените гимназии бяха айляк, в началото на 9-ти бяха ни тъпкали с Кирхоф, 3 фазни системи и комплексни числа. Освен това аналогова, цифрова схемотехника, МК техника, преобразователна техника и т.н Изискванията? Например по аналогова схемотехника - искаш ли да минеш, правиш работещ усилвател. Дали ти се падне НЧ или каквото там - късмет.
А държавен изпит тогава не се вземаше, като си държиш оная работа. Помня как се изискваше на изпита да изградиш една схема и да я подкараш - от схемата на листа хартия през печатната платка до функционално устройство.
hidrazin написа:
Мисля че един руски аплик в спалнята е още с такъв щепсел (само че бял) и съм го забол в нашенско шуко.
Явно са ти толкова хубави Шуко контактите. При мен са нови и дори Шуко щепселите влизат трудно и стегнато. [-X
Leon - специалист
toolegittoquit написа:
[...Имаше стари. Но не бяха шуко......
А бре тинко ...

Нашите 1967 - 8 купиха първия си хладилник? (мраз 120 ... май беше)

Беше с щепсел шуко!

Ся ... на теб ли да вярвам или на ладилницата на която щепсела ми е пред очите под навеса на село и я ползУвам за шкаф да си оставям чукове, секачи, триони пили и др.

п.п. Разбира се тогава хладилника беше включен в НЕ шуко контакт, ама пък 2-3 години след това монтирах първия си шуко контакт!

:wink:
toolegittoquit - майстор
Leon написа:
Беше с щепсел шуко!
Не ме разбра. Говорех за старите контакти, които не бяха Шуко, но като конструкция нямат втори. Те бяха керамични. Тези контакти бяха там, още когато инсталацията беше в бергманови тръби с по 1 квадрат проводници.
На кратко казвам - имаше стари хубави контакти. Вече такива като тях няма да се намерят. Ако се произвеждаха от тоя тип, но шуко, щях да съм с такива.
ky-kyy написа:
Мисля, че трябва да се прави разлика, между зануляване и заземяване....
Заземяването не е уникално нещо. Шуко контактите по принцип би трябвало да са предназначени за заземяване. Но тъй като извратеният мозък е решил да спести 33% от жици и земно, решил да сложи едно мостче между нулата и заземителните пластини на контакта. Което при нашата система не е толкова необосновано, понеже нулата е заземена.
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
Не четеш....
Явно са ти толкова хубави Шуко контактите. При мен са нови и дори Шуко щепселите влизат трудно и стегнато.
Аааа... чета, чета.
toolegittoquit написа:
... Като минимум имам кетап със степен "техник", отделно висшето образование по определена специалност....
И каква е тази "определена специалност"?
Пак се опитваш да шикалкавиш както и когато каза че никога не си твърдял че не си тинкпад. Да цитирам ли?
Или ще кажеш че си се правил на приятно разсеян?
И какви са ти хубавите, нови и стегнати контакти? Турски или китайски?
Щото тоя в който е ръгнат аплика е от старите български. Тези дето много харесваш.
Осен това май в него никога и нищо друго освен тоя аплик не е включвано.
Но да не спорим. Казал съм, ще го докажа.
:partyman:
Leon - специалист
toolegittoquit написа:
....Не ме разбра. Говорех за старите контакти, които не бяха Шуко, но като конструкция нямат втори. Те бяха керамични. ....
Знам за какво пишеш.
Имам 4-5 такива с пружинки на клемите. Включвани са смядовски радиатори и не са мръднали.
Лошото е че нямат заземителни/ занулителни пластини, но пък са идеални за телевизори и подобни електроники. Но не се знае кой какво ще включи в тях!
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
И каква е тази "определена специалност"?
Що си мислиш, че съм длъжен да ти кажа? Ако ми се примолиш и ми пратиш Виски, може и да ти кажа. :partyman:
hidrazin написа:
И какви са ти хубавите, нови и стегнати контакти? Турски или китайски?
Контактите са EL-BI и Gunsan. Опитвал съм да вкарвам стари бакелитови щепсели в шуко контакт. Не ми се получи. Явно ти имаш повече опит във вкарването на неподходящ за контакта щепсел на неподходящ за щепсела контакт. Добре, значи можеш. Аз съм го блъскал с длан бакелитовият руски щепсел и не ставаше. Ако имаш някой контакт, на който Шуко пластините отдавна ги няма и са изкривени навътре - може.
Leon написа:
Лошото е че нямат заземителни/ занулителни пластини, но пък са идеални за телевизори и подобни електроники.
Знам..Но едно време такива са били изискванията. Или липсата им.
Leon - специалист
toolegittoquit написа:
.... Ако ми се примолиш и ми пратиш Виски, може и да ти кажа. :partyman:
....
А ... мое ли таквоз нещо?

Да искаш Виски (по рашански) вместо да си люхаш самагончика!

:lol:
MIRO_073 - майстор
Баси горещата тема дето стана. Мнение след мнение :group3g: И главен герой тинки.
toolegittoquit - майстор
Leon написа:
Да искаш Виски (по рашански) вместо да си люхаш самагончика!
...Бытовой алгоколизм? Като гледаме бездарните инсталации на някои хора или трябва се наквасим с Виски да изглеждат шарени или да се гръмнем. :partyman:
Вода не утоляет жажды, Я, помню, пил ее однажды
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Не четеш. Имам първо специалност със степен "техник" от техникума. Отделно виШето и свързаните със завършването му изпити. И не, не беше 1 година. Още помня от тогава, че докато в обикновените гимназии бяха айляк, в началото на 9-ти бяха ни тъпкали с Кирхоф, 3 фазни системи и комплексни числа
Ем, напиши го къде е тоя техникум.Щото ако не е в Стара Загора, не се брои. :-D
Напиши къде е виШото поне, да не излезе, че и ти си платил с месо и дамаджани...някъде из Бургас. :-D
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Напрежение в контакта, но не работи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: