stoianov_n написа:А това е друго.По мое време му викахме средно специално.Една година/13 клас/ и ти го дават, даже не помня какво беше.Пък и изпити имаше някакви....държавни.Не четеш. Имам първо специалност със степен "техник" от техникума. Отделно виШето и свързаните със завършването му изпити. И не, не беше 1 година. Още помня от тогава, че докато в обикновените гимназии бяха айляк, в началото на 9-ти бяха ни тъпкали с Кирхоф, 3 фазни системи и комплексни числа. Освен това аналогова, цифрова схемотехника, МК техника, преобразователна техника и т.н Изискванията? Например по аналогова схемотехника - искаш ли да минеш, правиш работещ усилвател. Дали ти се падне НЧ или каквото там - късмет.
А държавен изпит тогава не се вземаше, като си държиш оная работа. Помня как се изискваше на изпита да изградиш една схема и да я подкараш - от схемата на листа хартия през печатната платка до функционално устройство.
hidrazin написа: Мисля че един руски аплик в спалнята е още с такъв щепсел (само че бял) и съм го забол в нашенско шуко.Явно са ти толкова хубави Шуко контактите. При мен са нови и дори Шуко щепселите влизат трудно и стегнато.