• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Lisko - майстор
нед мар 20, 2022 8:49 pmeleonorvelichkov написа:
...Евангелието, чиято истинност се е доказала във времето.
Глупости!
krasi92 - майстор
нед мар 20, 2022 8:29 pmeleonorvelichkov написа:
нед мар 20, 2022 7:34 pmfbr написа:
Ще Ви запозная с един неотдавнашен случай със съсед, който си направи до къщата, зала със сауна и джакузи. Та, дошли от фирмата по монтажа на джакузито и свързали джакузито, като го занулили. Да обаче, като го ползва, в определени моменти, при влизане и излизане от джакузито гъделичка. Оплаква се на фирмата, карат го да купи заземителен кол, бият го в двора и заземяват нулата. Обаче, ефект няма. Продължава да бие ток понякога. След спорове с фирмата, които го уверявали, че инсталацията не му е наред, отворихме таблото на джакузито и отделихме нулата от заземяващата клема. И забравихме за случката.
Аз имах същи проблем с един бойлер. Като меря нулата спрямо земя с мултицет показваше 4 волта.
И как реши проблема.Какво правим ако потенцяла е 30в.
ESPACE - майстор
Ще те помоля да не злословиш Евангелието, чиято истинност се е доказала във времето.
Я вземи го з*еби тоя ток, семинарията е твоето призвание.
eleonorvelichkov - специалист
пон мар 21, 2022 9:38 amkrasi92 написа:
нед мар 20, 2022 8:29 pmeleonorvelichkov написа:
нед мар 20, 2022 7:34 pmfbr написа:
Ще Ви запозная с един неотдавнашен случай със съсед, който си направи до къщата, зала със сауна и джакузи. Та, дошли от фирмата по монтажа на джакузито и свързали джакузито, като го занулили. Да обаче, като го ползва, в определени моменти, при влизане и излизане от джакузито гъделичка. Оплаква се на фирмата, карат го да купи заземителен кол, бият го в двора и заземяват нулата. Обаче, ефект няма. Продължава да бие ток понякога. След спорове с фирмата, които го уверявали, че инсталацията не му е наред, отворихме таблото на джакузито и отделихме нулата от заземяващата клема. И забравихме за случката.
Аз имах същи проблем с един бойлер. Като меря нулата спрямо земя с мултицет показваше 4 волта.
И как реши проблема.Какво правим ако потенцяла е 30в.
Решението е заземяване, а не зануляване, но за момента няма и зануляване, защото със зануляването бие ток леко. Особено лятото като си пуснат помпите да поливат хората в село.
пон мар 21, 2022 9:44 amESPACE написа:
Ще те помоля да не злословиш Евангелието, чиято истинност се е доказала във времето.
Я вземи го з*еби тоя ток, семинарията е твоето призвание.
В качеството на какъв се опитваш да ми казваш с какво да се занимавам.
Andri01 - майстор
Майтапиш се. Как ще сменя науката/ не работата/,я виж колко "навътре" е навлязъл в теорията вече!! :lol:
пон мар 21, 2022 11:32 amAndri01 написа:
Майтапиш се. Как ще сменя науката/ не работата/,я виж колко "навътре" е навлязъл в теорията вече!! :lol:
Като много си опитен дай решение на проблема с бойлера ми и с джакузито, което беше споменато от друг човек.
Andri01 - майстор
Тинки беше цвете пред този "умник". Дано не убие някого с тези"знания"!! Хлапе,акъл се дава на човек,който мисли .А не на такъв дето се образова от нета и Google.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16

Тема "Зануляването вместо заземяване крие риск" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: