То сега е като блиц ефект....
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
miroton
- майстор
881 мнения в "Осветление със светодиоди"
svetliopi44
- Чирак...
Интересното е че преди работеше с един кондензатор на 1000 uF и нямаще пулсации ,но въпросният нагоря и изгоря ...
поне ще знам вече как се прави ефекта ... 
2v6
- майстор
svetliopi44 написа:Колеги извинявам се за тъпия въпрос.Смени "трафчето за лунички" с обикновен трансформатор 220>12 V.
Имам диодна лента 5м. която има консумация около 25w.
Имам старо трафче за лунички 220>12V ... сложих грец схема 25V 6A и кондензатор 25V 4700uF .
Проблема е в това че имам жестоки пулсации на светлината ...
Дайте съвет какво му трябва още или дали въобще избраните елементи от мен са неподходящи.
Друг вариант е старо захранване от компютър или някакво импулсно захранване с изход право напрежение.
svetliopi44
- Чирак...
Ух, точно това немисе ще да го правя .Всичко е прикрито ,скрито и на много кофти тясно място ... имам достъп само до излизащия проводник на 12V ...
Струва ми се че светят и млко по-силно от преди .... нещо резисторчели да се сложи ... давайте жокери...
Струва ми се че светят и млко по-силно от преди .... нещо резисторчели да се сложи ... давайте жокери...
2v6
- майстор
svetliopi44 написа:Ух, точно това немисе ще да го правя .Всичко е прикрито ,скрито и на много кофти тясно място ... имам достъп само до излизащия проводник на 12V ...Дал съм схеми на драйвери назад.
svetliopi44
- Чирак...
След греца и кондензатора е 15V ... днес цял ден смятах и слагах резистори ,но резултата е незадоволителен...
svetliopi44
- Чирак...
Момчета казвайте къде им е проблема на тея ленти че ми идва да ги изхвърля барабар със шкафовете на който са залепени...
Последно си купих адаптор 220-12V изправено с 3А макс... лентите според производителя са с обща консумация 25 W ... 60 диода на m.
Адаптора бачка точно една нощ коректно.. днес сутринта ги пускам и започва едно леко бръмчене и мигане на диодите ... отворих го ... вътре са траф, 4 диода свързани на грец схема и един кондензатор 25V na 3700uf ...
Като сметнем и другите ми покупки на траф Rilko плюс грец и кондензатор работата отива не зле ... кажете и обяснете като на простак какво да направя и кое е слабото място в цялата схема ...
Ако ще трябва да купувам още трафове ще взема да изхвърля всичко че ми писна ...
p.p ELEMENTAL на кой ни остави бре човек ...
Последно си купих адаптор 220-12V изправено с 3А макс... лентите според производителя са с обща консумация 25 W ... 60 диода на m.
Адаптора бачка точно една нощ коректно.. днес сутринта ги пускам и започва едно леко бръмчене и мигане на диодите ... отворих го ... вътре са траф, 4 диода свързани на грец схема и един кондензатор 25V na 3700uf ...
Като сметнем и другите ми покупки на траф Rilko плюс грец и кондензатор работата отива не зле ... кажете и обяснете като на простак какво да направя и кое е слабото място в цялата схема ...
Ако ще трябва да купувам още трафове ще взема да изхвърля всичко че ми писна ...
p.p ELEMENTAL на кой ни остави бре човек ...
Здравейте
Може ли да ми обясните просто и ясно как даа си свържа светодиодите така че да светят
.
Имам траф който пише на него
Конвенционален траф 105/12 води се механичен(незнам дали това има значение но съм чувал че имаа и електрически или нещо такова
)
Вход 50 Hz 230V
Изход 11.5V 8,4 A
В обяснение искам да включва
1. Какво ми е необходимо ( резистори изправители и т.н. )
2. Къде се вържат тези неща и за какво служат
3. Понеже не знам точния брой на светодиодите и техните параметри ( V и mA ) какво да пресметна за да ги вържа. Тоест дайте ми пример аако имам да речем 10 светодиода по 3,5 V 25мА какво трябва да направя за даа ги захраня.
4. Ако имаа нещо допълнително което трябва да знам пишете ( има мнения че с този траф не мога да зарханя малко дидои понеже ми трябвало даа достигна 30-35 Wata за да запалят
незнам не разбирам )
П.С. Не искам готови сметни и схеми как да стане а искам да се начуа да мога да го правя сам при положение че реша да сложа повече или по малко или различни светодиоди от тези в примера (3.5V 25мА)
Благодаря ви предварително
Може ли да ми обясните просто и ясно как даа си свържа светодиодите така че да светят
Имам траф който пише на него
Конвенционален траф 105/12 води се механичен(незнам дали това има значение но съм чувал че имаа и електрически или нещо такова
Вход 50 Hz 230V
Изход 11.5V 8,4 A
В обяснение искам да включва
1. Какво ми е необходимо ( резистори изправители и т.н. )
2. Къде се вържат тези неща и за какво служат
3. Понеже не знам точния брой на светодиодите и техните параметри ( V и mA ) какво да пресметна за да ги вържа. Тоест дайте ми пример аако имам да речем 10 светодиода по 3,5 V 25мА какво трябва да направя за даа ги захраня.
4. Ако имаа нещо допълнително което трябва да знам пишете ( има мнения че с този траф не мога да зарханя малко дидои понеже ми трябвало даа достигна 30-35 Wata за да запалят
П.С. Не искам готови сметни и схеми как да стане а искам да се начуа да мога да го правя сам при положение че реша да сложа повече или по малко или различни светодиоди от тези в примера (3.5V 25мА)
Благодаря ви предварително
8180
- майстор
Виж тук и следващи:
viewtopic.php?p=42819#p42819
А също:
viewtopic.php?p=36199#p36199
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0% ... 0%9E%D0%BC
http://cxema.my1.ru/index/osnovnoj_prin ... a_oma/0-76
После, ама ПОСЛЕ, пак питай.
viewtopic.php?p=42819#p42819
А също:
viewtopic.php?p=36199#p36199
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0% ... 0%9E%D0%BC
http://cxema.my1.ru/index/osnovnoj_prin ... a_oma/0-76
После, ама ПОСЛЕ, пак питай.
Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература