• 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
miroton - майстор
Слагаи още кондензатори.
svetliopi44 - Чирак...
Интересното е че преди работеше с един кондензатор на 1000 uF и нямаще пулсации ,но въпросният нагоря и изгоря ... :?
То сега е като блиц ефект.... :lol: поне ще знам вече как се прави ефекта ... :lol:
2v6 - майстор
svetliopi44 написа:
Колеги извинявам се за тъпия въпрос.
Имам диодна лента 5м. която има консумация около 25w.
Имам старо трафче за лунички 220>12V ... сложих грец схема 25V 6A и кондензатор 25V 4700uF .
Проблема е в това че имам жестоки пулсации на светлината ...
Дайте съвет какво му трябва още или дали въобще избраните елементи от мен са неподходящи.
Смени "трафчето за лунички" с обикновен трансформатор 220>12 V.
Друг вариант е старо захранване от компютър или някакво импулсно захранване с изход право напрежение.
svetliopi44 - Чирак...
Ух, точно това немисе ще да го правя .Всичко е прикрито ,скрито и на много кофти тясно място ... имам достъп само до излизащия проводник на 12V ...
Струва ми се че светят и млко по-силно от преди .... нещо резисторчели да се сложи ... давайте жокери... :?
2v6 - майстор
svetliopi44 написа:
Ух, точно това немисе ще да го правя .Всичко е прикрито ,скрито и на много кофти тясно място ... имам достъп само до излизащия проводник на 12V ...
Струва ми се че светят и млко по-силно от преди .... нещо резисторчели да се сложи ... давайте жокери... :?
Дал съм схеми на драйвери назад.
miroton - майстор
Измери напрежението,защото след кондензатора е 16волта,а диодната лента е на 12в.
svetliopi44 - Чирак...
След греца и кондензатора е 15V ... днес цял ден смятах и слагах резистори ,но резултата е незадоволителен...
svetliopi44 - Чирак...
Момчета казвайте къде им е проблема на тея ленти че ми идва да ги изхвърля барабар със шкафовете на който са залепени...
Последно си купих адаптор 220-12V изправено с 3А макс... лентите според производителя са с обща консумация 25 W ... 60 диода на m.
Адаптора бачка точно една нощ коректно.. днес сутринта ги пускам и започва едно леко бръмчене и мигане на диодите ... отворих го ... вътре са траф, 4 диода свързани на грец схема и един кондензатор 25V na 3700uf ...
Като сметнем и другите ми покупки на траф Rilko плюс грец и кондензатор работата отива не зле ... кажете и обяснете като на простак какво да направя и кое е слабото място в цялата схема ...
Ако ще трябва да купувам още трафове ще взема да изхвърля всичко че ми писна ... :x

p.p ELEMENTAL на кой ни остави бре човек ... :x
Здравейте
Може ли да ми обясните просто и ясно как даа си свържа светодиодите така че да светят :D.
Имам траф който пише на него
Конвенционален траф 105/12 води се механичен(незнам дали това има значение но съм чувал че имаа и електрически или нещо такова :D )
Вход 50 Hz 230V
Изход 11.5V 8,4 A
В обяснение искам да включва
1. Какво ми е необходимо ( резистори изправители и т.н. )
2. Къде се вържат тези неща и за какво служат
3. Понеже не знам точния брой на светодиодите и техните параметри ( V и mA ) какво да пресметна за да ги вържа. Тоест дайте ми пример аако имам да речем 10 светодиода по 3,5 V 25мА какво трябва да направя за даа ги захраня.
4. Ако имаа нещо допълнително което трябва да знам пишете ( има мнения че с този траф не мога да зарханя малко дидои понеже ми трябвало даа достигна 30-35 Wata за да запалят :) незнам не разбирам )

П.С. Не искам готови сметни и схеми как да стане а искам да се начуа да мога да го правя сам при положение че реша да сложа повече или по малко или различни светодиоди от тези в примера (3.5V 25мА)

Благодаря ви предварително
8180 - майстор
Виж тук и следващи:
viewtopic.php?p=42819#p42819
А също:
viewtopic.php?p=36199#p36199
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0% ... 0%9E%D0%BC
http://cxema.my1.ru/index/osnovnoj_prin ... a_oma/0-76
После, ама ПОСЛЕ, пак питай.
  • 1
  • 61
  • 62