jekasus написа:И един башон за осветление за къща на два етажаЯко бъркаш

Има още ...
Има два контакта които са вързани по 1 АП
Имам предвид 1 АП- 25А -вързан 1 контакт
1 АП-25А вързан още 1 контакт.
jekasus написа:И един башон за осветление за къща на два етажаЯко бъркаш
KingLin написа:Кугер в нашата, къща строена през 78 година, за половината приземен етаж (отделен от другата половина на роднински начала) в таблото има 3 витлови бАшона - 1 главен, 1 за контактите в кухнята и бойлера и 1 за осветлението и контактите в спалнята. Партидата е 7 киловата за целия етаж. От 4 години, от как се върнах да живея тук, го чакам да изгори тоя предпазител с бойлера дето е. На него са вързани още и хладилника, печката, пералнята, микровълновата, тостера и аспиратора. И то на един двоен контакт, от който на всичко отгоре е вързан и разклонител, ама директно от вътре, не на щепсел. Инсталацията е в бергманови тръби и проводници с текстилна изолация на спайки. Начи според всички закони писани и неписани в тоя форум и не само, до сега трябваше кабелите да са се стопили, спайките да са дали фира, бойлера да е гръмнал, да му изгарят защити и копчета, да ме бие ток от тръбите, като се включва бойлера или климатика да ми премигват лампите, да ми трепти картината на телевизора, да ми изгарят електроуредите и всеки ден да сменям бушоните минимум по веднъж. Е да ама на пук на физиката всичко работи и да чукам на дърво няма проблеми. И е нямало инструкции от типа "ама като включиш печката изключи бойлера" или подобни. Та мисълта ми е че за мен по-голямо значение оказва старанието при работата, а това дали са спайки или клеми е по-маловажно. И двете са се доказали че работят. И от много писане (и бира) забравих вече какво още исках да кажаАми, като се почеша по главата умно, май и при мен е така![]()
Отделянето на контакт самичък на предпазител 25 ампера е съвсем нормално нещо. Една печка може като нищо да ти ги направи тия 5-6 киловата консумация.
Таблото по-горе е за преработка. Дано да случи на по-читав техник следващия път!
gogo7777 написа:Няма нищо абсурдно при спайката.....въпрос на мода еС този си пост идеално се вписваш в друга тема - "Майстори менте". Също и за бисерите. Направо удари бинго с тоя пост.Ваго клемите са модерни боклуци.....спайката е с класи пред накрайника с определена давност......ама електриджиите на това се надат......последващ ремонт на Инсталацията /абе кой смотаняк е дърпал тая инсталация/ бе
.......и се изреждат куп глупости, само и само да се приберат парите. ДТЗ за бойлера /бързовара/, табло.....и куп други глупости......на снимките от ПРОБИЛИ бойлери се акцентира върху бомби, което НЕ Е ВЯРНО. Абе ташак моабет....
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: