• 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 216
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nv952 - майстор
jekasus написа:
И един башон за осветление за къща на два етажа :lol:
Яко бъркаш :-D
Има още ...
Има два контакта които са вързани по 1 АП
Имам предвид 1 АП- 25А -вързан 1 контакт
1 АП-25А вързан още 1 контакт.
kuger - майстор
Добре са ги разделили, ама някой помислил ли е готварска печка, бойлер и калорифер или климатик, работещи едновременно, нищо, че са на отделни АП-та? Или инструкция - като ще пускаш това, спри онова :shock:
KingLin - майстор
Кугер в нашата, къща строена през 78 година, за половината приземен етаж (отделен от другата половина на роднински начала) в таблото има 3 витлови бАшона - 1 главен, 1 за контактите в кухнята и бойлера и 1 за осветлението и контактите в спалнята. Партидата е 7 киловата за целия етаж. От 4 години, от как се върнах да живея тук, го чакам да изгори тоя предпазител с бойлера дето е. На него са вързани още и хладилника, печката, пералнята, микровълновата, тостера и аспиратора. И то на един двоен контакт, от който на всичко отгоре е вързан и разклонител, ама директно от вътре, не на щепсел. Инсталацията е в бергманови тръби и проводници с текстилна изолация на спайки. Начи според всички закони писани и неписани в тоя форум и не само, до сега трябваше кабелите да са се стопили, спайките да са дали фира, бойлера да е гръмнал, да му изгарят защити и копчета, да ме бие ток от тръбите, като се включва бойлера или климатика да ми премигват лампите, да ми трепти картината на телевизора, да ми изгарят електроуредите и всеки ден да сменям бушоните минимум по веднъж. Е да ама на пук на физиката всичко работи и да чукам на дърво няма проблеми. И е нямало инструкции от типа "ама като включиш печката изключи бойлера" или подобни. Та мисълта ми е че за мен по-голямо значение оказва старанието при работата, а това дали са спайки или клеми е по-маловажно. И двете са се доказали че работят. И от много писане (и бира) забравих вече какво още исках да кажа :?
Отделянето на контакт самичък на предпазител 25 ампера е съвсем нормално нещо. Една печка може като нищо да ти ги направи тия 5-6 киловата консумация.
Таблото по-горе е за преработка. Дано да случи на по-читав техник следващия път!
kuger - майстор
KingLin написа:
Кугер в нашата, къща строена през 78 година, за половината приземен етаж (отделен от другата половина на роднински начала) в таблото има 3 витлови бАшона - 1 главен, 1 за контактите в кухнята и бойлера и 1 за осветлението и контактите в спалнята. Партидата е 7 киловата за целия етаж. От 4 години, от как се върнах да живея тук, го чакам да изгори тоя предпазител с бойлера дето е. На него са вързани още и хладилника, печката, пералнята, микровълновата, тостера и аспиратора. И то на един двоен контакт, от който на всичко отгоре е вързан и разклонител, ама директно от вътре, не на щепсел. Инсталацията е в бергманови тръби и проводници с текстилна изолация на спайки. Начи според всички закони писани и неписани в тоя форум и не само, до сега трябваше кабелите да са се стопили, спайките да са дали фира, бойлера да е гръмнал, да му изгарят защити и копчета, да ме бие ток от тръбите, като се включва бойлера или климатика да ми премигват лампите, да ми трепти картината на телевизора, да ми изгарят електроуредите и всеки ден да сменям бушоните минимум по веднъж. Е да ама на пук на физиката всичко работи и да чукам на дърво няма проблеми. И е нямало инструкции от типа "ама като включиш печката изключи бойлера" или подобни. Та мисълта ми е че за мен по-голямо значение оказва старанието при работата, а това дали са спайки или клеми е по-маловажно. И двете са се доказали че работят. И от много писане (и бира) забравих вече какво още исках да кажа :?
Отделянето на контакт самичък на предпазител 25 ампера е съвсем нормално нещо. Една печка може като нищо да ти ги направи тия 5-6 киловата консумация.
Таблото по-горе е за преработка. Дано да случи на по-читав техник следващия път!
Ами, като се почеша по главата умно, май и при мен е така :shock: , нищо че съм "бивш" електричар.
На село през 2,5 квадрата ПВВМ храня почти всичко, останалото е към старата инсталация, а тя е едновременния рекордоман с гума и оплетка от текстил за изолация.
hidrazin - майстор
gogo7777 написа:
Няма нищо абсурдно при спайката.....въпрос на мода е :lol: Ваго клемите са модерни боклуци.....спайката е с класи пред накрайника с определена давност......ама електриджиите на това се надат......последващ ремонт на Инсталацията /абе кой смотаняк е дърпал тая инсталация/ бе :lol: .......и се изреждат куп глупости, само и само да се приберат парите. ДТЗ за бойлера /бързовара/, табло.....и куп други глупости......на снимките от ПРОБИЛИ бойлери се акцентира върху бомби, което НЕ Е ВЯРНО. Абе ташак моабет.... :lol:
С този си пост идеално се вписваш в друга тема - "Майстори менте". Също и за бисерите. Направо удари бинго с тоя пост. :lol:
За останалите дето разбират от електротехника (за разлика gogo7777), само това ли са проблемите с това табло?
Хайде да обобщим:
- има 8 башона по 25А в къща. Овен тях има един главен 63А и един за ламби 16А
- за сотаджиите е ясно. Използват кабел дето не е за тази работа.
Друго? Щото има и още нещица. :-D
:partyman:
drastar - специалист
В Белгия, описват като забележка , повече оголеният проводник. За следващият контрол трябва да е поправено. И тези два сини проводника, върви разбери, кой за какво е :? Така никога да се приеме.
Тези мосчета след главният предпазител , ми се виждат слабички.
kozl - майстор
Част от "0" проводниците не са стигнали до шината и е последвала имровизация. Гребена къс, проводниците къси, шината и тя, па накрая мАстора виновен :?
Ми явно таблото е правено с наличен материал, а не по проект. А за сотаджийския кабел едва ли вината е на електричара.
Може и снимката да ме подлъгва, но ми се струва, че главния предпазител е с обратно положение на палеца. Не съм от ел.бранша и не знам правилата, но аз не бих допуснал да има предпазител с обратно положение от останалите. Така може някой да се подлъже.
FM STEREO - специалист
Кабела на главния предпазител е с син цвят,на предпоследният предпазител няма вързано нищо,половината предпазители са с мостчета,а останалите с гребен.Явно много "майстори" са го чепкали това табълце :-D
hidrazin - майстор
Това че има предпазител без кабел не е проблемно и не е грешка. По принцип понякога в таблата се предвиждат резервни предпазители.
Има и още. :-D
:partyman:
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 216

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: