• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MrMurdjo - майстор
Имам съмнения, че докато си го пробвал на трифазно напрежение, си успял да стопиш някъде лака вътре в намотките, има навивка(и) на късо сега и затова загрява.
kam34 - специалист
Баси и случая :? Еми пробвай с кондензатор 5мкФ/ 450В щом с 10мкФ загрява и какво изобщо значи загрява до колко градуса за колко време. Сложи кондензатора на намотката с зеления кабел за по големи обороти. Според мен по големите обороти са номиналните. Охлюва с турбината в комплект с моторите ли е.
bulhomes2 - майстор
При първия опит го държах около 4 минути. Видях го че се затопля и ако го бях оставил 15, като вчера - пак щеше да подмирише на лак. Тъй обаче трябваше да чакам много да истине за следващ опит. При следващите опити си държа ръката на корпуса и го включвам. Загряването се усеща. По-бавно е от обиновен котлон, но подобно. Охлювите и турбинките си бяха с моторчетата.
lecki - специалист
Сложи 2...5мкФ както ти каза "кам34" а за волтовете
колкото повече толкова по-добре (в разумни граници )

ПП не видях схема с последователно свързване но явно
ще стане и с паралелно.
Mapek - специалист
Прикачен файл:
прекъсване.JPG
прекъсване.JPG (17.93 KиБ) Видяна 2976 пъти
Струва ми се, че не си пробвал варианта след като се развърти да прекъснеш веригата на намотката с кондензатора? Препоръчвам ти да опиташ този вариант с 10µF.
Работника казва, че моите кондензатори (1mF, 630V) нямало да станат, че били много волтовете
Не те съветвам да се доверяваш на този колега.
bulhomes2 - майстор
Схемата на последователното свързване е петата от първата група. За "варианта след като се развърти да прекъснеш веригата на намотката с кондензатора" казах, че случайно ми се разкачи кондензатора, след като вече беше развъртян мотора. Оборотите паднаха чувствително.

Чудя се с какво ли мога да меря оборотите.
bulhomes2 - майстор
Не съм и търсил още 4-5 микрофарадов кондензатор. Дали мога да вържа последователно или паралелно трите по 1 mF, които имам за експерименти с оборотите?
Mapek - специалист
Май не вдяваш какво ти казвам. Това не е последователно свързване (макар, че и там си свършил работата на половина - втори опит: мост м/у червен и зелен, а този който е бил на червения го даваш на синия). Не е особено актуален този опит на фона на резултатите до тук.
Последователно кондензатори не връзвай - ще намалиш сумарния капацитет. Виж при паралелно просто събираш.
bulhomes2 - майстор
Ами аз затова питам - дали въобще могат да се сумират кондензатори.

За последователното връзване ще се съглася, че има смисъл да се пробват и долупосочените варианти, само ако намотките имат определено "начало" и "край", тоест ако има значение за работата коя страна на намотката е "вход" или "изход" за тока. В противен случай не виждам къде е грешката на моето свързване. Това, че на чертежите съм разположил синята под червената няма никакво значение. Можех да сложа синята над червената и да покажа резултатите така. Тогава на схемата ми изгледа щеше да бъде така, както го искаш.
Прикачен файл:
Posledovatelno.jpg
Posledovatelno.jpg (4.52 KиБ) Видяна 2947 пъти
Прикачен файл:
Posledovatelno2.jpg
Posledovatelno2.jpg (4.52 KиБ) Видяна 2947 пъти
Прикачен файл:
Posledovatelno3.jpg
Posledovatelno3.jpg (4.58 KиБ) Видяна 2947 пъти
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Нормално ли е една фаза и нулата да са в контакт в 3ф мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: