Имам съмнения, че докато си го пробвал на трифазно напрежение, си успял да стопиш някъде лака вътре в намотките, има навивка(и) на късо сега и затова загрява.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MrMurdjo
- майстор
110 мнения в "Нормално ли е една фаза и нулата да са в контакт в 3ф мотор"
kam34
- специалист
Баси и случая
Еми пробвай с кондензатор 5мкФ/ 450В щом с 10мкФ загрява и какво изобщо значи загрява до колко градуса за колко време. Сложи кондензатора на намотката с зеления кабел за по големи обороти. Според мен по големите обороти са номиналните. Охлюва с турбината в комплект с моторите ли е.
bulhomes2
- майстор
При първия опит го държах около 4 минути. Видях го че се затопля и ако го бях оставил 15, като вчера - пак щеше да подмирише на лак. Тъй обаче трябваше да чакам много да истине за следващ опит. При следващите опити си държа ръката на корпуса и го включвам. Загряването се усеща. По-бавно е от обиновен котлон, но подобно. Охлювите и турбинките си бяха с моторчетата.
Mapek
- специалист
Прикачен файл:
прекъсване.JPG (17.93 KиБ) Видяна 3023 пъти
Работника казва, че моите кондензатори (1mF, 630V) нямало да станат, че били много волтоветеНе те съветвам да се доверяваш на този колега.
bulhomes2
- майстор
Схемата на последователното свързване е петата от първата група. За "варианта след като се развърти да прекъснеш веригата на намотката с кондензатора" казах, че случайно ми се разкачи кондензатора, след като вече беше развъртян мотора. Оборотите паднаха чувствително.
Чудя се с какво ли мога да меря оборотите.
Чудя се с какво ли мога да меря оборотите.
Mapek
- специалист
Май не вдяваш какво ти казвам. Това не е последователно свързване (макар, че и там си свършил работата на половина - втори опит: мост м/у червен и зелен, а този който е бил на червения го даваш на синия). Не е особено актуален този опит на фона на резултатите до тук.
Последователно кондензатори не връзвай - ще намалиш сумарния капацитет. Виж при паралелно просто събираш.
Последователно кондензатори не връзвай - ще намалиш сумарния капацитет. Виж при паралелно просто събираш.
bulhomes2
- майстор
Ами аз затова питам - дали въобще могат да се сумират кондензатори.
За последователното връзване ще се съглася, че има смисъл да се пробват и долупосочените варианти, само ако намотките имат определено "начало" и "край", тоест ако има значение за работата коя страна на намотката е "вход" или "изход" за тока. В противен случай не виждам къде е грешката на моето свързване. Това, че на чертежите съм разположил синята под червената няма никакво значение. Можех да сложа синята над червената и да покажа резултатите така. Тогава на схемата ми изгледа щеше да бъде така, както го искаш.
Posledovatelno.jpg (4.52 KиБ) Видяна 2994 пъти

Posledovatelno2.jpg (4.52 KиБ) Видяна 2994 пъти

Posledovatelno3.jpg (4.58 KиБ) Видяна 2994 пъти
За последователното връзване ще се съглася, че има смисъл да се пробват и долупосочените варианти, само ако намотките имат определено "начало" и "край", тоест ако има значение за работата коя страна на намотката е "вход" или "изход" за тока. В противен случай не виждам къде е грешката на моето свързване. Това, че на чертежите съм разположил синята под червената няма никакво значение. Можех да сложа синята над червената и да покажа резултатите така. Тогава на схемата ми изгледа щеше да бъде така, както го искаш.
Прикачен файл:
Posledovatelno.jpg (4.52 KиБ) Видяна 2994 пъти
Прикачен файл:
Posledovatelno2.jpg (4.52 KиБ) Видяна 2994 пъти
Прикачен файл:
Posledovatelno3.jpg (4.58 KиБ) Видяна 2994 пъти
Тема "Нормално ли е една фаза и нулата да са в контакт в 3ф мотор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература