чет ное 22, 2018 8:09 amЦецо написа: Има 6 кабела с еднакъв цвят без обозначения.Щом по никакъв начин не се сортират търси в нета информация как да определиш нач.край!
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Цецо
- специалист
94 мнения в "Трифазен двигател като монофазен."
valentino76bs
- майстор
Hursa
- майстор
Имаше подобна тема и се включвам само от любопитство. Без много да разбирам.
. Ако се завърти обратно на желаната посока просто променяте свързването на кондензатора, така че да „дефазира съседната” намотка.
(Ако се използва за дефазиране „индуктивен” елемент – посоката ще е обратна, но до колкото разбирам с кондензатор е значително „по-добрия” вариант.)
А „пусков” кондензатор дали е необходим? Ще получите значително по-добър пусков въртящ момент.
За да определите условните начало/край по нагоре са дали три варианта (дори 4).
Но не знам дали с мултицета ще „хванете” импулсите, използвайки го като амперметър например. (Но може би Krass има някакъв друг вариант в предвид.)
вт ное 20, 2018 7:32 pmЦецо написа: Трифазния ми двигател има 6 извода , които нямат никакво обозначение.С мултицет определих изводите на трите бобини.Ясна ми е схемата на свързване в триъгълник с работен кондензатор.Има ли значение в каква последователност ще свържа трите намотки ?Може да се определи посоката на завъртане спрямо изводите, които захраните непосредствено и изводите към които свържете кондензатора, но трябва да се знае фактическото взаимно положение на намотките. При вас може да се определи само с разглабяне, така че по-добре опитно

(Ако се използва за дефазиране „индуктивен” елемент – посоката ще е обратна, но до колкото разбирам с кондензатор е значително „по-добрия” вариант.)
А „пусков” кондензатор дали е необходим? Ще получите значително по-добър пусков въртящ момент.
За да определите условните начало/край по нагоре са дали три варианта (дори 4).
swissmad1 написа: Така:
https://www.youtube.com/watch?v=J_NGlRs ... 9l21P&t=0s
Krass написа:С една батерия е по-лесно и безопасно.Втория и аз мисля, че е по-лесен (всъщност има два „варианта с батерия”).
Но не знам дали с мултицета ще „хванете” импулсите, използвайки го като амперметър например. (Но може би Krass има някакъв друг вариант в предвид.)
Hursa
- майстор
Стрелкови уред дали ще може да намери
, само за една проба? Мултицета може би също ще свърши работа, не е чак толкова инерционен.

Една не много ясна схема за "метода с батерията". Мисля, че по добре да се използва амперметър (където са показани волтметрите). Следи се "знака" на показанието, като се "подава" импулс - "включване" или "изключване" на батерията. (За цялото "изпитание" би трябвало да са достатъчни два замера.)

Една не много ясна схема за "метода с батерията". Мисля, че по добре да се използва амперметър (където са показани волтметрите). Следи се "знака" на показанието, като се "подава" импулс - "включване" или "изключване" на батерията. (За цялото "изпитание" би трябвало да са достатъчни два замера.)
DMN
- майстор
Не винаги. Зависи за какво ще се използва. Някои работят и тръгват без кондензатор, трябва само при пускането им да се завърти ротора на ръка в желаната посока и тръгват. При по-мощните може и да не стане този номер и си трябва кондензатор. То по-скоро кондензаторът е по-важен за стартирането и определянето на посоката на въртене в зависимост от свързването му.

Тема "Трифазен двигател като монофазен." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература