Andri01 написа:Трипроводна линия се прекарва ,когато се слага Дефектно Токова Защита. тогава "0"-та и фазата отиват на клемите на силовите контакти,а третия проводник/заземлението/ отива на заземителната пластина. Той е т.н. РЕ проводник и е заземен,а не е свързан с "0" та на линията. При протичане на ток над настройката на ДТЗ/ около30ма/ същото изключва,това става при офазяване на прибор/ печка,бойлер.../. При тебе в блока нямаш отделно заземление,нямаш 3 проводника до апартамента! Т.Е. заземлението на блока е вързано с "0"-та,още долу в таблото с електромерите. За какво ще ти служи3-я проводник, ако го прекараш?Ми само за резерва, т.е.- няма нужда от излишни разходи. Не знам как ще протече ток м/у два проводника с еднакъв електрически потенциал (принципа на ДТЗ). Закон на Кирхов. Другото е че по-назад от апартаментното табло не може да се пипа. Не е възможно или пък разрешено. Но и да може какъв е смисъла, като и там (в главното табло) работата е същата- фаза и нула. По-важно е да си прецениш добре токовите кръгове. Може да се наложи някъде да пуснеш и 4 квадрата (отделен т.к.). Сега е момента
GL78 написа:...Ми само за резерва, т.е.- няма нужда от излишни разходи... Но и да може какъв е смисъла, като и там (в главното табло) работата е същата- фаза и нула...Тези върви ги разправяй на баба си. Вече достатъчно ясно беше обяснено как и защо.
При основен ремонт задължително се прави трипроводна.