• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sinfon - специалист
Така, разстоянието стана 3 пъти повече и отгоре на всичко връзка под земята... :shock: :?
nikolov333 - майстор
Добре, че поне си избра 16мм2 алуминий, че ако беше взел 4х4мм2 мед щеше да изгори, а и това дето ще взима от чужда партида, не е добре. Не разбрах как точно ще стане номера при положение, че техните партиди се ползват и са защитени с някакви мижави предпазители.. :?
valentino76bs - майстор
smokee написа:

Втория въпрос е:
Въпросния кабел трябва да се прекара по дъното на канал с вода,който е 15м в широчина и 3-4м дълбок.Как е правилно да се изпълни прекарването без да има неприятни усложнения и кабела да се закрепи стабилно за дъното,което мисля,че е тиня.
Меден Рудник или Акациите...:)
smokee - специалист
valentino76bs написа:
smokee написа:

Втория въпрос е:
Въпросния кабел трябва да се прекара по дъното на канал с вода,който е 15м в широчина и 3-4м дълбок.Как е правилно да се изпълни прекарването без да има неприятни усложнения и кабела да се закрепи стабилно за дъното,което мисля,че е тиня.
Меден Рудник или Акациите...:)
Там къде има такива канали?
hidrazin - майстор
nikolov333 написа:
... че ако беше взел 4х4мм2 мед щеше да изгори,..
И кое по-точно щеше да изгори?
moimoimoi написа:
...обаче муфата+труда пак ще са около 100лева...
И кое му е 100-те лева на тая снадка?
4 бр Al муфи по 60 стинки, хайде по левче.
метър термошлаух с лепилен слой 10-12 кинта
Общо за матрИали няма и 20 кинта.
Някой с кримп клещи да му стисне муфите - може и да не е на място.
Все пак може да закара двете парчета в магазина и там да му ги кримпнат.
Едва ли ще му вземат повече от 20-тина кинта.
Та материали, работа и транспорт оди някъде към 50-тина кинта в най-лошия случай...
:partyman:
nikolov333 - майстор
Понеже условието на задачата се оказа, много "плаващо", 4Х4 нямаше да му свърши работа и щеше да е дал едни пари..
Алуминия му е по-изгоден с тези разстояния, но какво ще стане до края не знам, а и боба ми е на свършване.. :lol: :lol:
П. Петков - специалист
nikolov333 написа:
Мога..Ама не искам. :-D Ти още малко и с патешки пера ще поискаш да започнем да пишем. Аз съм компютърен специалист и минимума, който ползвам е Ексел с вградените му формули. Бъдещето е в софтуера Тинки или как беше там, че вече ти забравих всички никове, с които си бил регистриран.
"Едно време нашите деди с пачи пера пишеха златни стихове, а днешните ни поети със златни пера пишат пачи стихове!" - Радой Ралин. :)
nikolov333 - майстор
Респект г-н Петков! Винаги съм се радвал на мирогледа Ви.. =D>
smokee - специалист
Така.Развитието на темата : замених 45- метровия кабел за 80м в магазина (малко се намръщиха,но го смениха).Купих и 3-фазен АП 50А Schneider с крива С,но един съсед със самосъзнание на ел.техник ми каза,че бил прекалено голям и ми трябвало 30А-ров предпазител.Вие какво ще кажете? Да си оставя ли 50А или да послушам съседа? Двигателя е 7.5кВ .При развъртането предполагам прехвърля 20кВ,което прави 52А.Дори и 50А ми се струва слаб и си мисля,че ще падат редовно бушоните при вкл.
nikolov333 - майстор
До тук добре...Сега трябва да обясниш, къде ще е включен този 80м.кабел и какъв предпазител има там..Ще имаш ли твоя партида или ще ползваш "на заем"от някой съсед?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "2 ел. въпроса за трифазен кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: