Остави това звънене. Може да си звъни през някакво съпротивление, през арматури, през консуматори ... аз се оттеглям. Тук играта загрубява, а някои експериментира със съвети ...

nikolov333 написа:Прочетох дотук какво се изписа и мога да кажа, че ти наистина разбираш. Другите само гадаят. Толкова ли няма електротехник с уред да я измери тая шина. Или в България всички са електротехници? Аз имам стар стрелкови уред точно за това, който е повече като пробник, но върши работа.FM STEREO написа:Абе що го съветвате да се връзва за шината? Сигурно ли е че шината е заземена?Не е, тогава има ли смисъл да се връзва за нея?!Айде по кротко с определенията, ако обичаш.. Тая шина е заземителна и дали ще я мери или не си е абсолютно негов проблем. Аз лично виках познат, който работи в лаборатория, да мери съпротивлението на двата кола, които забих за повторно заземяване, без протокол и измериха 5ома. Така, че всеки отговаря за себе си... Компренде..
Каза ви се,че трябва да се провери дали е заземена, каза ви се как!
Аман от малоумници
П.П. тези хоризонтални парчета от шината са заварени за да се свързват към тях жълто зелените, но впоследствие изпълнителя на инсталацията е намерил "алтернативно решение".
Ferronik написа:Прочетох дотук какво се изписа и мога да кажа, че ти наистина разбираш. Другите само гадаят. Толкова ли няма електротехник с уред да я измери тая шина. Или в България всички са електротехници? Аз имам стар стрелкови уред точно за това, който е повече като пробник, но върши работа.Поредният електротехник се заземи към темата
fbr написа: Няма как да има връзки под мазилката, категорично. Или са в разлонителни кутии, или в апартаментните табла.Ето два кадъра от едно клипче: Неясни са кадрите.
Hoвoceлckи написа:Кое смяташ, че е неистиско в темата - че строители-жичкаджии могат да натворят подобни дивотии? И доволно корумпирани "властимащи" да ги узаконят? Тук е България, човекоВсеки нормален или ненормален досега да беше разкъртил мазилката и сменил кабелите.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: