• 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 166
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
П. Петков - специалист
nikolov333 написа:
Офисът ми няма голяма консумация, но апартаментът над него ще е с общо 44 kW, заради проточния бойлер, който е 24kW, и заради който е целият панаир. :) Kакъв А1 да търся за тази консумация?
Апартамент с 44kW е потресаващо! Захранването му трябва задължително да е трифазно. Ако само проточният е 24kW, А1 само за него трябва да е с термична R40.
Тук и АТ-00 не става! Може би трябва да се премине действително към съвременните C60N/3P/B/40A, кат. № 24094 от каталога на Шнайдер. Или Е60N+/C/40A кат.№ 20462 от същия каталог, защото те са по-компактни и ще се сберат в нормално табло.
За какво трябва проточният да е 24kW? 18 kW за битови нужди са предостатъчни. Моят самоделен, проточен нагревател е с 14kW, като един от нагревателите съм го изолирал и е станал симетричен - общо 12 kW. При индивидуална консумация - стига. Ако някой друг се опитва в същото време да точи - надигам вой! (То други, освен мене, няма! Другите са зад океана. :) ) Разбира се имам и два 80 литрови неръждаеми бойлери по етажите, които ги топля нощно време. Всички са в паралел, като на входовете и изходите им има равнопроходни кранове и лесно се превключват.
Що се отнася до общата консумация, би трябвало да се приемат по-ниски коефициенти на едновременна работа на консуматорите, така че остатъчната мощност до 44 киловата да се намали. В тези сметки обаче съм безполезен, защото не съм се занимавал с такава проектантска работа, а ако трябва по-прецизна технико-икономическа оптимизация, някой колега, който има опит, може би ще откликне.
Успех!
FM STEREO - специалист
П. Петков написа:
FM STEREO написа:
П. Петков написа:
В съвременните табла, (най-често външните, или "селските") електромерите също са недостъпни, а само индикацията им е видима, като веднага след тях се поставя товаров прекъсвач-разединител, който също е недостъпен за клиента (Ако не сте си платили овреме, изключват именно него, а не "панцера", така че Вие да не можете да го включите.)
Не е така!
1. Преди електромера не се поставя прекъсвач(панцер),а се слага прекъсвач(шалтер),вида му наподобява АП,но не е предпазител.
2. Когато се прекъсва абоната за неплатена сметка,се изключва въпросният прекъсвач и задължително се изважда фазовият проводник на входа на електромера,след което се поставя капачката му и той се пломбира.
3.След ел.мера задължително се поставя АП,което е достъпно за клиента,за да може при изключването му той сам да го включи.
Очевидно при мен е по-друго:
След ракордемана е сложен трифазен CDM1-225L/3300, който според каталога http://www.kersting.cl/images/certifica ... delixi.pdf има термична 160A, максималнотокова 10In, Icu 35kA и Ics 26kA. Езикът му е достъпен.
Веднага след него има три монофазни, термомагнитни C63, които също са достъпни, след което са електромерите. След тях има три, монофазни, товарови прекъсвачи RV61 (SEZ) http://pesiazona.webnoviny.sk/P/Vypinac ... 167369981/, които не са достъпни.
При ЧЕЗ е така,явно при теб ЕРП-то е друго и е в нарушение,клиента трябва да има достъп до таблото и АП.
nikolov333 - майстор
В предните постове казах, че 44 kW съм ги смятал със завишен коефициент на едновременност 0.85 т.е.реално ще са от 30 до 40 маx и то само когато пълня ваната, а това ще е за около половин час.
Проточния бойлер е 24kW заради тангенторната вана която е около 260 литра. Имам AП Siemens С80А така че ще го слагам вместо А1-то в електромерното табло.
П. Петков - специалист
FM STEREO написа:
При ЧЕЗ е така! Явно, при теб ЕРП-то е друго и е в нарушение. Клиентът трябва да има достъп до таблото и АП.
А, б-е-е..., аз имам достъп до трифазния "панцер", също и до "манаф"-азните АП-та (Естествено само до органите им за управление!), както и видимост на дисплеите. Къде е нарушението? :?

P.S.
"Дебелашки шеги":
Извинявам се за игрословицата "Манаф-азни", която се получи случайно, поради "Lapsus клавиатурами", но ми се стори забавно, та затова не я промених. :)
Също и за фамилиарно-безпардонното просторечие на "сложното, неопределително обръщение в мъжки и среден род "а, бе" (в женски род -"а, ма"), заместващо местоимението "ти" с "бе" (за ж.р. с "ма" )". :-D http://forum.abv.bg/index.php?showtopic ... try2106878
Особено впечатляващо е тълкуванието на Consuelo: "Абе - хапче за умствен запек.", въпреки че можеше и по-изискано - "...хапче за умствена констипация." :)
emil679 - специалист
nikolov333 написа:
Kакъв А1 да търся за тази консумация?
https://vikiwat.com/product/19639/avtom ... iruem.html
emil679 - специалист
П. Петков написа:

На А100 къде ли са му времетоковите характеристики?

:mrgreen:
http://www.elkos-burgas.com/sites/defau ... s/a100.pdf

Прикачен файл

IMG_20150501_114211.jpg

Прикачен файл

IMG_20150501_113826.jpg
nikolov333 - майстор
emil679 написа:
nikolov333 написа:
Kакъв А1 да търся за тази консумация?
https://vikiwat.com/product/19639/avtom ... iruem.html
Окей мерси..видя ли поста с резултата от замерването..импеданс фаза/нула 2,4 a трафа е на 50м от нас.
Да кажеш, потвърдиха ли ти се съмненията и какво още може да се направи освен да сменя А1-то с А100.
Утре пускаме 20 метра "зебра" 10мм2 от двата заземителни кола, които са заварени последоватено/премериха 5 ома/ до ел.мерното табло, където ще ги свържем с нулата на енергото на обща рейка и от там ги разделяме за таблата към апартамента.
emil679 - специалист
nikolov333
Окей мерси..видя ли поста с резултата от замерването..импеданс фаза/нула 2,4 a трафа е на 50м от нас.
Да кажеш, потвърдиха ли ти се съмненията и какво още може да се направи освен да сменя А1-то с А100.
Утре пускаме 20 метра "зебра" 10мм2 от двата заземителни кола, които са заварени последоватено/премериха 5 ома/ до ел.мерното табло, където ще ги свържем с нулата на енергото на обща рейка и от там ги разделяме за таблата към апартамента.
Тя и касетата трябва да е заземена ,ама кой знае каква гнилоч е там . И три кола да набиете няма да сбъркаш, с времето , ръждата и изсъхването на почвата тия 5ома ще се увеличават . Ако мястото позволява сложи шина 40/4 или 16/25 mm² мед . Връзката м/у коловете и проводника може да я обработиш със силиконова грес S-97 400 .
Честно казано от толкова обяснения и писания се обърках ,този автомат -твоят А1 ,преди електромера ли е или след него, на "таблото" прилича като да е преди мерене , ама да питам пак ,че да не стане грешка. :)
Честно казано очаквах друго , мислех ,че сте объркали връзка някъде и има междуфазово късо , да ама не :) . Ама и ти с тези твои снимки на А1 ту е един ту е друг , ту е трети бая обърка работата :) Нищо, да си жив и здрав.
Последна промяна от emil679 на пет май 01, 2015 10:56 pm, променено общо 1 път.
nikolov333 - майстор
[quote="emil679]
Нищо да си жив и здрав.[quote]
Благодаря, нали за това чета и пиша тука..:)
FM STEREO - специалист
П. Петков написа:
А, б-е-е..., аз имам достъп до трифазния "панцер", също и до "манаф"-азните АП-та (Естествено само до органите им за управление!), както и видимост на дисплеите. Къде е нарушението? :?
Е щом имаш достъп до предпазителите и дисплея на ел.мера няма нарушение,всяко ЕРП само решава какви предпазители и прекъсвачи да монтира в таблата си.
Поздрав!
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 166

Тема "Дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: