nikolov333 написа: Офисът ми няма голяма консумация, но апартаментът над него ще е с общо 44 kW, заради проточния бойлер, който е 24kW, и заради който е целият панаир.Апартамент с 44kW е потресаващо! Захранването му трябва задължително да е трифазно. Ако само проточният е 24kW, А1 само за него трябва да е с термична R40.Kакъв А1 да търся за тази консумация?
Тук и АТ-00 не става! Може би трябва да се премине действително към съвременните C60N/3P/B/40A, кат. № 24094 от каталога на Шнайдер. Или Е60N+/C/40A кат.№ 20462 от същия каталог, защото те са по-компактни и ще се сберат в нормално табло.
За какво трябва проточният да е 24kW? 18 kW за битови нужди са предостатъчни. Моят самоделен, проточен нагревател е с 14kW, като един от нагревателите съм го изолирал и е станал симетричен - общо 12 kW. При индивидуална консумация - стига. Ако някой друг се опитва в същото време да точи - надигам вой! (То други, освен мене, няма! Другите са зад океана.

Що се отнася до общата консумация, би трябвало да се приемат по-ниски коефициенти на едновременна работа на консуматорите, така че остатъчната мощност до 44 киловата да се намали. В тези сметки обаче съм безполезен, защото не съм се занимавал с такава проектантска работа, а ако трябва по-прецизна технико-икономическа оптимизация, някой колега, който има опит, може би ще откликне.
Успех!