• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 21
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
iliya_i - майстор
Еми на снимката се види само електромера. Другото скрито. Жълтите са фаза, а сивото нула. Къде видя трети проводник? Ако имаш впредвид оня, закачен като кука - не е известно къде е свързан и не се вижда. В апартаментното колко влизат?
iliya_i - майстор
вт юли 09, 2019 8:58 pmtzetz009 написа:
вт юли 09, 2019 8:28 pmLutchezar написа:
...... Фазомера не светна и на трите проводника.....
:? Е-м-и-и-и , изхвърли го тоя резистор от вътре , който е над 1 мегаом , и си сложи резистор 100 килоома ! Ще стане досущ като моя !!! Вярно , "боцка" понякога , но това е щото тока ме обича и аз го обичам :) !

:partyman: :partyman: :partyman:
Може да е бил на много светло. :)
Lutchezar - майстор
вт юли 09, 2019 9:00 pmiliya_i написа:
Еми на снимката се види само електромера. Другото скрито. Жълтите са фаза, а сивото нула. Къде видя трети проводник? Ако имаш впредвид оня, закачен като кука - не е известно къде е свързан и не се вижда. В апартаментното колко влизат?
Снимката я прави стопанката, преди малко, но не е успяла да снима всичко. Има един зелен от който се вижда малко.
А апартаментното е запечатано в колона от гипсокартон. Без да ръчкам много нямам видимост.
Lutchezar - майстор
вт юли 09, 2019 9:01 pmiliya_i написа:
вт юли 09, 2019 8:58 pmtzetz009 написа:
вт юли 09, 2019 8:28 pmLutchezar написа:
...... Фазомера не светна и на трите проводника.....
:? Е-м-и-и-и , изхвърли го тоя резистор от вътре , който е над 1 мегаом , и си сложи резистор 100 килоома ! Ще стане досущ като моя !!! Вярно , "боцка" понякога , но това е щото тока ме обича и аз го обичам :) !

Може да е бил на много светло. :)
Всъщност бях с два мои
работещи и един на място. И трите с еднакво поведение. На други не новоопроводени места си светеха нормално.
А ако е за боцкане, то и без фазомер така реагирам на фаза
:lol:
tzetz009 - специалист
:cool: Е , без да ми се сърдиш но , да ти го кажа в прав текст : Не ставаш за професионален елтехник ! Може да "разбираш" , да знаеш и да си учил много , но не те ли "пере тока" е лошо !!! Познавам един човек , който се е отказал от извършване на услуги точно заради това ! Няма ли го респекта от тока и метрите нальот от стълбата .... !

Lutchezar - майстор
Аз и не искам да ставам. Помня как на около 5 години разглобих един кръгъл руски щепсел и с двете ръце бутнах щитовете в контакта. Полет няколко метра, та оттогава уважавам тока, и се занимавам само със слаби тоци :-D Преди всичко електроника.
Но това не означава че не трябва да разбирам кое как се свързва. Най малкото за да дам задание и за да оценя резултата :partyman:
hidrazin - майстор
Аха... Така ще да е.....
:partyman:
mironcho - специалист
И мен ме разтресе, докато разглобявах един щепсел (бях на ~9), ама проблема се изясни, когато в стаята влезе баща ми и каза давай да бягаме има земетресение :rock:
Lutchezar - майстор
Сега като се замисля тогава ми са се стрували метри....
Но контактите още не бяха шуко, щепселът беше с свалящ се заден капак, който избутва щифтовете, ще потърся някъде снимка на това руско чудо, и със сигурност след това бях до срещуположната стена. Така че по нула и фаза във всяка ръка съм имал.
Със сигурност не препоръчвам да се повтаря опита :-D :-D :-D .

А майстора с плаващата нула може да стигне дотам другата седмица, тогава ще дам инфо.
DMN - майстор
Lutchezar написа:
и със сигурност след това бях до срещуположната стена. Така че по нула и фаза във всяка ръка съм имал.
Радвай се, че си се озовал на срещуположната стена, щото ако нямаше този късмет, можеше да се озовеш на срещуположната страна на живота.
вт юли 09, 2019 8:10 pmiliya_i написа:
вт юли 09, 2019 7:59 pmtsenkov написа:
И все пак защо има напрежение където не трябва?
Ще се самоцитирам, защото явно се чете оттук, оттам:
вт юли 09, 2019 5:23 pmiliya_i написа:
Най-вероятно майстора не е закачил кабела в таблото.
Ако се започне да се чете темата отначало, ще се разбере, че явлението се нарича "Електромагнитна индукция".
А волтметърът е най-малко подходящия уред за случая.
Една "тъпа" пробна лампа би изяснила всичко, ама не е модерно да се мери с такава.
+1
+1 и за "тъпата" пробна лампа.
Мултицетът може да е модерен, ама може да подведе всеки, който му вярва на сляпо, а лампата, ако не е изгоряла ще "освети" слепците, дори и да не светне :wink: .
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 21

Тема "Защо има напрежение в заземяващия проводник?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: