MamaMy написа:.... Пчеларите са същите....

MamaMy написа:.... Пчеларите са същите....
пон яну 22, 2024 3:07 pmНиколай Ников написа:Мнооого разбираш от медMamaMy написа:.... Пчеларите са същите....тук си в грешка,евтината глюкоза концентрат/медицинската не става тя е 5-10%/ остана в миналото на соца като цена. Сега 1кг. струва около 100 лв. и не се връзва ценово да разбавяш меда. Ееее.... не на пчеларя тия. Кръстеният мед се познава много лесно със стар хим.молив /ако намериш такъв/
пон яну 22, 2024 3:07 pmНиколай Ников написа:Изобщо не съм споменавал глюкозата. Ако беше тя трябваше да си ги мажем на филия тия пишман пчелари. Дядо ми добиваше по 1,5 тона мед на вадене средно или около 3 тона годишно. За да ги компенсира и да не умрат от глад купуваше 3,5 тона истинска захар (един камион), от цвекло. Сегашните пишман пчелари с по 10 кошера вадят 250кг мед, а продават 1,5 тона. Оправдават се, че медът е скъп защото били купили 300кг захар, ами на всичкото отгоре се опитват да ме убеждават, че медът им бил чист и хубав. Та аз от дете съм изял повече мед отколкото на тях ще им мине през ръцете за цял живот. Бях станал като лаборатория по едно време. Познавах на всяко от малките вадения от какви билки еMamaMy написа:.... Пчеларите са същите....тук си в грешка,евтината глюкоза концентрат/медицинската не става тя е 5-10%/ остана в миналото на соца като цена. Сега 1кг. струва около 100 лв. и не се връзва ценово да разбавяш меда. Ееее.... не на пчеларя тия. Кръстеният мед се познава много лесно със стар хим.молив /ако намериш такъв/
пон яну 22, 2024 4:56 pmНиколай Ников написа: Няма да споря със старите ти спомени. Сега хранил ли си пчели със захарен сироп /при 2.90 лв .захар не се връзва ценово,Преди 2-3 седмици беше около 1,89 лв/кг леко +/-
нед яну 21, 2024 10:54 pmChefo77 написа:В никакъв случай, не ми е минавало през акъла да обидя, че не си се сетил! Точно заради разслояването ми беше интересно, ако го има, дали ще има разлика в разтапянето.нед яну 21, 2024 10:53 pmDjack написа: Пробвай, като обърнеш кубчето с маслото обратно - с долното нагоре.Не ми беше идвало на акъла, честно!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: