• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
B0bi - специалист
Твойта у дома ли?
нед яну 21, 2024 9:09 pmB0bi написа:
Твойта у дома ли?
Наследственото ти одеало, което предлагаш под път и над път.
Chefo77 - майстор
нед яну 21, 2024 8:52 pmhidrazin написа:
нед яну 21, 2024 8:13 pmChefo77 написа:
Едно масло тормозим вече няколко пъти, долу в кутията буквално се втечнява, горе си е твърдо.
За микровълнова става въпрос, нали? И какво го тормозите това масло?
И какво точно е маслото (като производител, ясно е че не е моторно масло... :-D )
Пусни повече инфо де.
:partyman:
Разбира се, че за микровълнова - нали такава е темата :D
Кутията е пластмасова, в нея си държим маслото от години. Маслото е краве, натурално, уж без добавки - и е все от един и същ производител. По принцип го слагаме и пускаме фурната за 15-20 секунди, и винаги е ставало размекнато за това време и може да се маже. Сега обаче за една идея повече време на дъното буквално се втечнява, отгоре си е почти твърдо.
Та затова е питането - има ли шанс нещо да се е прецакало във фурната и да "го грее" само отдолу?
hidrazin - майстор
нед яну 21, 2024 9:57 pmChefo77 написа:
Та затова е питането - има ли шанс нещо да се е прецакало във фурната и да "го грее" само отдолу?
По принцип микровълновата не нагрява навсякъде еднакво. Има стоящи вълни - демек някъде полето е по-силно, някъде по-слабо.
По тая причина се използва въртяща чиния. Пробвай да сложиш кутията не в центъра на чинията а в периферията.
Другия вариант е самото масло в долните слоеве да има по-голямо количество вода.
Макар и малко вода но ще повиши многократно абсорбцията на микровълни и готово, долната част ще се загрява много по-бързо.
Иначе точно такава повреда не съм срещал. Обикновено при мен идват или като трупове, или гърмящи и трещящи.
Освен това с чинията може да пробваш с друго масло или друга партида...
Chefo77 - майстор
Аз че ще го тествам още, е ясно. Интересно ми беше дали изобщо съществува такава повреда. Зная, че вълните се разпределят, но как ми е хикс.
Djack - специалист
Пробвай, като обърнеш кубчето с маслото обратно - с долното нагоре.
Chefo77 - майстор
нед яну 21, 2024 10:53 pmDjack написа:
Пробвай, като обърнеш кубчето с маслото обратно - с долното нагоре.
Не ми беше идвало на акъла, честно!
hidrazin - майстор
нед яну 21, 2024 10:34 pmChefo77 написа:
Зная, че вълните се разпределят, но как ми е хикс.
И да има такова нещо като повреда, не съм го срещал. Въртят ми се разни "идеи" в чутурата ноооо... доколко са възможни?
Ето примерно разпределение на топлината в микровълнова.

Прикачен файл:
микровеле.jpg
микровеле.jpg (24.29 KиБ) Видяна 603 пъти

P.S. Обръщането на маслото също е добра идея. :)
MamaMy - майстор
Едно "краве масло" ми се държа по същия начин. Уж от производител познат на един приятел. Трябваше да го разделя на две, че беше половин кг кутия. Сложих в МВ и се стопи и остана черупка. Стопих го на два пъти и отлях половината. Като изстина и се стегна и зяпнах. Уж маслото дето миришеше на краве мляко се беше разслоило на две. Отгоре два пръста мазнина подобна на парафин, а отдолу прясно мляко. :lol:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13

Тема "Микровълнова фурна - не топли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: