Здравейте, сега започвам нов проект за лампов усилвател със изходна мощност от 6W. Имам захранващ трансформатор, имам и аудио трансформатор, имам даже и индикаторна лампа ЕМ84. Усилването ще предоставя лампата 6П14П, но доколкото разбирам за максимална изходна мощност и трябва около 3-4Vеф. входен сигнал. Въпросът ми се върти главно около предусилвателя. Нямам най подходящите лампи за предусилвател, а най близкото което имам е двойния триод ECC85. Въпросът ми е първо, дали тази лампа е подходяща за предусилвател и второ, каква схема да следвам за тази лампа, защото в интернет не намирам нищо, тъй като нейното приложение е най вече за високи честоти и няма схеми за аудио усилване. Имам и още PCL86, която попринцип усилва по мощност, но триодната и секция е еквивалент на 12AX7, която до колкото разбирам е най добрата за предусилване. Още имам двоен триод PCC88. Та какво е вашето предложение?
П.С. Намерих схема с PCC88.Прикачвам я, как ви се струва?
П.П.С. На PCC88 пише че за нагревателя трябват 7V, а аз мога 6V дс осигуря. Това ще повлияе ли по някакъв начин като цяло?
П.С. Намерих схема с PCC88.Прикачвам я, как ви се струва?
П.П.С. На PCC88 пише че за нагревателя трябват 7V, а аз мога 6V дс осигуря. Това ще повлияе ли по някакъв начин като цяло?
Прикачен файл
IMG_20151106_015549.JPG (83 KиБ) Видяна 1365 пъти