Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
skrijo - специалист
Пак съм аз :-D .Може ли да се мери напрежение между различните изводи на вторичната намотка :?:
moimoimoi - майстор
не ми е ясно какво точно питаш :lol:
обясни по подробно
ама все пак да кажа няколко думи, имаш няколко вторични всяка с начало и край-там мериш напрежението,пак там като включиш консуматор ще протече ток
ако мериш примерно на 2 начала на две вторични намотки пак ще покаже мултицета някакво напрежение/потенциална разлика/,но като включиш там консуматор няма да протече ток

т.е. ти напрежение може да измериш между две вторични намотки но няма Е.Д.Н. между тях
Последна промяна от moimoimoi на пон юни 21, 2010 8:11 pm, променено общо 1 път.
skrijo - специалист
moimoimoi написа:
, имаш няколко вторични всяка с начало и край-там мериш напрежението,пак там като включиш консуматор ще протече ток
ако мериш примерно на 2 начала на две вторични намотки пак ще покаже мултицета някакво напрежение/потенциална разлика/,но като включиш там консуматор няма да протече ток
Точно това ме интересуваше :)
Като пусна мултицета на 200V променлив ток ми показва 22.2V .Това на ли означава 22 V :?: Ако пусна на 20V ми показва 0.00 (примерно).Кои числа трябва да гледам :?:
moimoimoi - майстор
това 22.2 волта къде го мериш,ако е между две различни вторични намотки е нормално-това е просто потенциална разлика между две точки
а като мериш на обхват 20 волта и ти показва 0.00волта предполагам че е понеже обхвата е под измерваната стойност или нещо превключвателя на мултицета на този обхват не прави добре контакт и за това не отчита нищо
skrijo - специалист
moimoimoi написа:
това 22.2 волта къде го мериш,ако е между две различни вторични намотки е нормално-това е просто потенциална разлика между две точки
а като мериш на обхват 20 волта и ти показва 0.00волта предполагам че е понеже обхвата е под измерваната стойност или нещо превключвателя на мултицета на този обхват не прави добре контакт и за това не отчита нищо

22,2V го меря между вторичнита намотка (като съм проверил на зумер кой проводник с кой е свързан ) и между другите два извода е толкова (не е между различните вторични намотки ) .Как така става като на едната вторична намотка имам 80 ома ,а на другата 0.3 ома , и на двете напреженията са еднакви (22,2V)

А това за 20V ,като пусна на него и ми покаже да кажем 19.5 V , как ще ми го изпише на дисплея .Без да измервам нищо ми показва 0.00 Докато го пишех това разбрах май как става :-D .

Как да разбера какви диоди трябва да исползвам за 22.2 V :?:
krasiorocknroll - специалист
Свържи товар и тогава измери напрежението :) А за диодите-трябва да знаеш какво ще захранваш /какъв ток ти е необходим/ и след това ще избереш трансформатора и диодите/греца/ :)
skrijo - специалист
От едната страна къдто има 22.2 V ,нали може да стане 12V един извод след това 6 V и 3 V .Магнитопровода е с Ш ламели .Само не знам колко навивки трябва да направя за 1 V :?: Как така ,като на едната вторична намотка имам 80 ома ,а на другата 30 ома напрежението е еднакво :?:
moimoimoi - майстор
skrijo написа:
От едната страна къдто има 22.2 V ,нали може да стане 12V един извод след това 6 V и 3 V .Магнитопровода е с Ш ламели .Само не знам колко навивки трябва да направя за 1 V :?: Как така ,като на едната вторична намотка имам 80 ома ,а на другата 30 ома напрежението е еднакво :?:
нещата са индивидуални -зависи от методиката по която е изчислен трансформатора
по спомен е около 4 навивки за 1 волт, т.е. развиваш 4 навивки и напрежението трябва да спадне с 1 волт на вторичната намотка
а за разликата в съпротивлението-убеди се че като мериш няма окисление и от там да идва разликата
като развиеш вторичната после е добре да ползваш нов лакиран проводник защото на стария лака може да се е напукал
като навиеш новите вторични е добре да премериш напреженията и ако всичко е точно да залееш целия трансформатор с лак/моле да ползваш лак за лакиране на двигатели/ и го оставиш да изсъхне

пп:ако имаш нов проводник за навиване, най добре развиваш вторичната броиш колко навивки са после броя на навивките разделяш на измереното преди това напрежение, после си разделяш навивките на напрежението и получаваш колко навивки са нужни за 1 волт,примерно ако са 88 навивки, и си измерил 22 волта то имаш 88/22=4 навивки за волт

а ще споделиш ли какво си наумил да правиш?за какво ти е изправител?
skrijo - специалист
Размутах колкото трябваше и нали трябва да скъсам там проводника и след това да запоя за някакъв проводник ,да сложа трансформаторна хартия и върху нея пак така само , че с по-малко навивки .Проводникът тънък в сравнение с другите два извода , на които съпротивлението беше 30 ома ,а на този е 80 ома.

Ламелите не трябва ли само да се разминават ,първо Ш ламел след това - после обратната :?:

Ако не намеря трансформаторна хартия ,имам една като тиксо ако я лакирам да ли ще стане , или кажете нещо друго :?:

Пречи ли ,че намотката с 12V не е в средата на макаричката :?:

Тема "Напрежение между отделните изводи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: