Пак съм аз
.Може ли да се мери напрежение между различните изводи на вторичната намотка 

moimoimoi написа:, имаш няколко вторични всяка с начало и край-там мериш напрежението,пак там като включиш консуматор ще протече токТочно това ме интересуваше
ако мериш примерно на 2 начала на две вторични намотки пак ще покаже мултицета някакво напрежение/потенциална разлика/,но като включиш там консуматор няма да протече ток
moimoimoi написа:това 22.2 волта къде го мериш,ако е между две различни вторични намотки е нормално-това е просто потенциална разлика между две точки
а като мериш на обхват 20 волта и ти показва 0.00волта предполагам че е понеже обхвата е под измерваната стойност или нещо превключвателя на мултицета на този обхват не прави добре контакт и за това не отчита нищо
skrijo написа:От едната страна къдто има 22.2 V ,нали може да стане 12V един извод след това 6 V и 3 V .Магнитопровода е с Ш ламели .Само не знам колко навивки трябва да направя за 1 Vнещата са индивидуални -зависи от методиката по която е изчислен трансформатораКак така ,като на едната вторична намотка имам 80 ома ,а на другата 30 ома напрежението е еднакво
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: