Здравейте колеги.Видях че доста от вас са навътре с материята на електротехниката и имам следното питане ,но преди това кратко разяснение.Става въпрос за една алармена система на отдалечена вила много навътре в балкана.Замисъла е алармата да е от тия с джиесем модул която позвънява на даден телефон при наличието на събитие.Тия модули имат и няколко изхода ли входа ли как се нарича с помощта на които от разстояние могат да се включват електроуреди и такива странични неща.Тая система осигурява и мониторинг на помещението в смисъл ако има крадци и алармата даде сигнал като наберете номера от сим картата може да чуете звук в смисъл да проверите дали сигнала е достоверен.От нас до къщата като време е 50 60 мишнути.Та замисъла ми е първо с единия изход да се задейства отварянето на кучешките клетки а втория изход да обгази цялата стая с някакъв спрей.Имаше подобно мое мнение в темата за опазване на жилището от крадци но там някои го сравниха с американски филм.Въпроса ми е следния- кое е това устройство което с помоща на ел импулс може да натисне бутончето на един такъв спрей.Някакъв вид бутало или клапан.Дадаха ми мнение за тия ароматизаторите грейд ама там май имаме течности а не газ.Някой ако може да помогне с малко разяснение мисля че темата си е доста актуална а и е хубаво човек да се предпази от нагли набези.Благодаря
Всичкото е много хубаво, но ми се струва че е подсъдимо.
Иначе гадовете не заслужават нищо, но закона ги пази.
Спомнете си случая с учителя.