Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
andon1980 - специалист
Здравейте колеги.Видях че доста от вас са навътре с материята на електротехниката и имам следното питане ,но преди това кратко разяснение.Става въпрос за една алармена система на отдалечена вила много навътре в балкана.Замисъла е алармата да е от тия с джиесем модул която позвънява на даден телефон при наличието на събитие.Тия модули имат и няколко изхода ли входа ли как се нарича с помощта на които от разстояние могат да се включват електроуреди и такива странични неща.Тая система осигурява и мониторинг на помещението в смисъл ако има крадци и алармата даде сигнал като наберете номера от сим картата може да чуете звук в смисъл да проверите дали сигнала е достоверен.От нас до къщата като време е 50 60 мишнути.Та замисъла ми е първо с единия изход да се задейства отварянето на кучешките клетки а втория изход да обгази цялата стая с някакъв спрей.Имаше подобно мое мнение в темата за опазване на жилището от крадци но там някои го сравниха с американски филм.Въпроса ми е следния- кое е това устройство което с помоща на ел импулс може да натисне бутончето на един такъв спрей.Някакъв вид бутало или клапан.Дадаха ми мнение за тия ароматизаторите грейд ама там май имаме течности а не газ.Някой ако може да помогне с малко разяснение мисля че темата си е доста актуална а и е хубаво човек да се предпази от нагли набези.Благодаря
1115 - специалист
Всичкото е много хубаво, но ми се струва че е подсъдимо.
Иначе гадовете не заслужават нищо, но закона ги пази.
Спомнете си случая с учителя.
andon1980 - специалист
По тая логика всеки като си мълчи ще стават много брутални кражби.Дефакто системата няма да убие човека.Просто в стая от 30 м2 ще се изпръскат напълно няколко спрея и замаяния човек ще излезе евентуално на двора където ще го причакат две кучета да го освестят.Крадеца едва ли мисли за теб като ти влезе в къщата незнам що ти трябва да мислиш за него.ще дам два примера от моя живот.По обяд в 12 часа баба чува че някой човърка на вратата застава от другата страна и пита кой е.Наркомана разбива вратата която пада върху бабето и той стои и я натиска отгоре.От уплахата бабата получава инфаркт.отиваме след една седмица да монтираме метална врата за сигурност на бабата поръчана от дъщеря и а бабата вече мъртва.Другата случка- влизат крадци в апартамент до нас отарашват всичко дори си ядат и ябълки в хола и един директно се изсира и вътре на килима.Сигурно има още много други такива истории.Що трябва да ги пазим.То остава и да им отключваме вратите
IJAN - специалист
И какво като е подсъдимо.А не е ли подсъдимо да крадът.
1115 - специалист
Абе аз казвам къде е проблема - иначе според мен най -удачно е да си сложа мина "клеймор" пред вратата и като отворят да станат като лейки, но ще ме вкарат в затвора.
Престави си, че някой мангал се задуши или закашля и веднага ще се крещи, че са му потъпкани правата.
Аз ако можех щях да ги закопая в балкана, както чух за един подобен случай, но не ми стиска.
Иначе едни 2 тарашили една къща и никога не се върнали.
Собственика го разследваха и го "фанаха за ч..а".
Ама явно си е подковал работата.
Повече никой не е разбивал къщата му от тогава.
ribnikolaevi - майстор
Предполагам, че има такива "спрейове", които са специално пригодени да се задействат от ел. импулс. Вероятно някои трезори имат подобни системи.
Но си помисли добре, ако системата не работи перфектно има опасност напръскания да си самия ти. Т.е. - трябва ти абсолютно сигурно работеща система, а не самоделка или евтин боклук.
NeoBoss - специалист
е да ама ако се стигне до съд , крадеца ще каже че е изленал силен вятър и е искал просто да се скрие във хижата, понеже там нямало друг потслон а останалите къщи били много далече, и ще се измъкне безнаказано а собственикът ще го отнесе яката ;)

иначе има ел, клапани които отварят при подаване на ток към тях , кучетата може да е със тези ситеми за вратитте самоче пружината сложена да отваря вратата.
andon1980 - специалист
Слагаш си ограда ,слагаш метална входна врата обезопасяваш прозорците с решетки тоя идва краде и разбива по най бруталния начин и намира възможност да влезе вътре.Къщата ти прилича на бойно поле след всичкката тая негова работа ти му пускаш един хубав спрей.На кой мислиш че ще се оплаче мангала и ти като се качиш сте горе само двамата да не би да го закараш на съдия да подаде жалбичка.Те влизат с цел да ти отарашат всичко що ти трябва да си мил с тях.А и не вярвам да има смелост да се оплаче.Айде бе хора никой ли не знае такова устройство-клапан ли е или нещо подобно дайте идея
andon1980 - специалист
NeoBoss написа:
е да ама ако се стигне до съд , крадеца ще каже че е изленал силен вятър и е искал просто да се скрие във хижата, понеже там нямало друг потслон а останалите къщи били много далече, и ще се измъкне безнаказано а собственикът ще го отнесе яката ;)

иначе има ел, клапани които отварят при подаване на ток към тях , кучетата може да е със тези ситеми за вратитте самоче пружината сложена да отваря вратата.
.
Да за кучетата ми е ясно.Вратата е натегната с пружина а насрещника е от тия с електромагнита дето ги има по блоковете.Дай някъв линк да видя тоя ел клапан .А това с вятъра и хижата не важи.Преди да се скрие трябва да потроши или врата или решетки и то много сериозни щети да нанесе .Така че не става
valat111 - специалист
А подсъдимо ли ще е, ако кучето-пазач нахапе крадеца до смърт?

Тема "Алармена система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: