• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gecata82 - специалист
Здравейте колеги. Днес ми се наложи да ремонтирам стълбищно осветление на един блок. Смених стълбищният автомат, сложих и един контактор, понеже хората казаха че релето гори много често, проверих бутоните и всичко тръгна ПОНЕ ДОКАТО БЯХ ТАМ. Вечерта ми звани човека който ме бе викнал и ми казва че осветлението не гасне. Отидох отново и какво да видя релето си функционира нормално но на изхода за лампите ми дава някаква утечка от рода на 70 V, и бубината на контактора не иска да се изключи и лампите си светят постоянно. Молбата ми е ако някои е имал същият проблем или знае какъв може да е проблем да ми помогне. Благодаря ви предварително.
Ники274 - специалист
Мисля,че проблема е в товара.Тока който тече през бобината на контактора не е достатъчен за стълбищното реле и не изключва.Включиш една крушка успоредно към бобината на контактора и ще разбереш дали е това причината да се изумява стълбищното реле :)
gecata82 - специалист
маи не си ме разбрал, релето си изключва, контактора неще да изключи
Ники274 - специалист
Нека да не съм те разбрал човеко,ама направи това,което ти писах по горе ;)
moimoimoi - майстор
gecata82 написа:
искаш да кажеш че след като изключи релето на изводите на бобината на контактора има 70 волта ли?,ако е така си мисля че може да има проблем със самия стълбищен автомат-при контактната му система да има отечка
а като откачиш единия край на бобината изключва ли контактора?
каква марка са релето и контактора?
имал съм случай при който стълбищното реле беше монтрано в близост до трансформатор и ефекта беше че като включи един път стълбищния автомат и повече не иска да изключи-отдалечих ги на разтояние и проблема се оправи
gecata82 - специалист
moimoimoi написа:
gecata82 написа:
искаш да кажеш че след като изключи релето на изводите на бобината на контактора има 70 волта ли?,ако е така си мисля че може да има проблем със самия стълбищен автомат-при контактната му система да има отечка
а като откачиш единия край на бобината изключва ли контактора?
каква марка са релето и контактора?
имал съм случай при който стълбищното реле беше монтрано в близост до трансформатор и ефекта беше че като включи един път стълбищния автомат и повече не иска да изключи-отдалечих ги на разтояние и проблема се оправи
по принцип като изключа предпазителя и го включа релето и контактора тръгват нормално. След първото изгасване на лампите натискам бутона независимо кой и се получава отечката. Ако тази отечка е от контактната система на самия автомат, има ли вариант да се отстрани? А относно трансформатора има в близост един за звънците, но мисля че той не работи понеже в блока няма звънци. :?
bgtok - специалист
Ако бутоните са светещи - махай глимките!
gecata82 - специалист
bgtok написа:
тези по стълбите не са. По апартаментите не съм влизал щото е работен ден, и най - вероятно ще го оправям събота или неделя, така че до тогава очаквам мнения и решения. :?
lacezarasia - специалист
bgtok написа:
съгласен. обаче не зная как ще убедиш собствениците, че не трябва да е с глимка.
Ники274 - специалист
А глимките как пречат като са галванично развързани :?
  • 1
  • 2

Тема "ПРОБЛЕМ СЪС СТЪЛБИЩНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: