• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
boyo - специалист
Здравейте майстори, дали е възможно да вържа контакт към стълбищен автомат за осветление? В контакта ще включа LED коледни светлини :) Въпросът е, ако към клемата , където са вързани кабелите за стълбищното осветление, закача и кабела на контакта, може ли да прецакам нещо? Просто не искам лампичките да светят цяла нощ, а само като има хора в коридора :)
hidrazin - майстор
Ще умрете от тънко ... То голямото набутване с коледни лампички.
:partyman:
zz_stefanov - майстор
Е, до сега не бях виждал коледни лампички със сензор или към стълбищен автомат :cool:
Да светят само когато се гледат, ще е най тънко :)
Имам две LED ламби на село дето ми светят всяка нощ, ако ги оставя целодневно и целогодишно ще направят огромния разход от 9 лв./год. и то калкулирано по дневна тарифа :)
Чираче - майстор
boyo написа:
Здравейте майстори, дали е възможно да вържа контакт към стълбищен автомат за осветление? :)
Некоректно е към останалите хора в блока за нищожната сума пари. Друг един тук се беше изцепил, че ще си полива оранжерията на балкона от парното.

Имах подобен случай от такива тарикати преди време. Живеех в блок, и един съседите на първия етаж се беше вързал директно към ел. инсталацията на блока. Не знам колко време му плащахме всички откраднатата ел. енергия. Докато не закачих ампер-клещите на кабела. ТЪП МАНГАЛ, а пък беше и електротехник. Ако беше се вързал преди електромера нямаше да го хванем. Ама той се свързал след него. Осъдиха го, плати си, изгониха го от работа. И въобще не го съжалявам. Така му се пада на тариката.
boyo - специалист
Разбира се, че целта не е да се пести ток, за две седмици около празниците няма и 10 стотинки да изхарчат тея лампи :) По-скоро не искам да светят през нощта когато няма хора наоколо - да не стане пожар. Уж са за употреба на открито и не са от най-най-евтините буклуци, но знам ли... Не че няма две други лампи , които светят цяла нощ...

Така че вариантите са ми два - към таймера, който включва нощните лампи и към стълбищния автомат. На таймера ще си работят без проблем, това е ясно, въпросът беше за сътлбищния като алтернатива, за да не светят безнадзорно цяла нощ
iliya_i - майстор
boyo написа:
Разбира се, че целта не е да се пести ток, за две седмици около празниците няма и 10 стотинки да изхарчат тея лампи :) По-скоро не искам да светят през нощта когато няма хора наоколо - да не стане пожар. Уж са за употреба на открито и не са от най-най-евтините буклуци, но знам ли... Не че няма две други лампи , които светят цяла нощ...

Така че вариантите са ми два - към таймера, който включва нощните лампи и към стълбищния автомат. На таймера ще си работят без проблем, това е ясно, въпросът беше за сътлбищния като алтернатива, за да не светят безнадзорно цяла нощ
А общото събрание на блока разреши ли ти да ползваш ел. енергия от общия електромер?
boyo - специалист
Лампите са декорация за общите части, не са ми в личния апартамент. бах**** какви съседи имате , че това да са първите неща дето ви идват на акъла :)
FM STEREO - специалист
Може,що да не може? Слагаш един контакт след ст.автомат или пък режеш щепсела на лапичките и връзваш кабела към ст.автомат.
todortv - майстор
Завиващ на първата лампа и мушкаш щепсела.
Изображение
novgradski - специалист
Такъв контакт от фасунга си носех,че като сме отседнали (отбора) някъде в хотел в който няма контакти ,че да си включим касетофона...
  • 1
  • 2

Тема "Контакт към стълбищен автомат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: