• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
elmarr - специалист
Прикачен файл:
thumb11_alfa_8_kombiniran.png
Имам въпросният проточен бойлер и имам проблем с него.Проблема е следния:бойлера като се включи да заработи и не пропуска достатъчно вода през него.Налягане в вик мрежата има,но като че ли някъде се получава тапа вътре в бойлера и едвам тече през душа.На какво може да се дължи това,всичко е монтирано по правилата.
Fender_str - специалист
Дори при крайно ляво положение на крана за водата, по принцип ако имаше вътрешна тапа бойлера отдавна да беше с хвръкнал нагревател от водосъдържателя, точно тоя модел не понася много налягане между входа и изхода си.
sian - специалист
Потърси цедка на входящата тръба, или бленда която се е запушила.
vassques - напреднал
Ако е вързан с мека връзка към студената вода провери дали не се е прегънала.Ако е наред, свали я и провери какъв дебит минава през нея.Огледай възвратния клапан дали не е запушен с кълчища или тефлон.
piron45 - майстор
Аз пък си мисля че този вид бойлери са дроселирани вътрешно за да може да топлят вода, при по голям дебит няма да смогват да загряват. Абе това си е афиф работа да чакаш топла вода от такъв бойлер.
Проточен бойлер само трифазен и от 10kW нагоре. Имам комшия с проточен на Сименс, трифазен и захранва триетажна къща с топла вода навсякъде.
cybersas - специалист
piron45 написа:
Аз пък си мисля че този вид бойлери са дроселирани вътрешно за да може да топлят вода, при по голям дебит няма да смогват да загряват. Абе това си е афиф работа да чакаш топла вода от такъв бойлер.
Проточен бойлер само трифазен и от 10kW нагоре. Имам комшия с проточен на Сименс, трифазен и захранва триетажна къща с топла вода навсякъде.
То и аз захранвам 3 ет, само че бойлера ми е на Clage - па немски и его на - 2 мес преди да му изтече гаранцията - проблема на колегата по-горе - отведнъж няма налягане да се изкъпеш. Че и щото е блъскан с електроника, даже не "пали". Оказа се най-обикновен котлен камък наслоен вътре в медната серпантина - ама нали е гаранционно - 5 дни с жената и малко бебе се къпехме със "слънчева вода" от кофи на балкона докат го "продухат" хе хе

:drinkers:
докера - специалист
vassques написа:
Ако е вързан с мека връзка към студената вода провери дали не се е прегънала.Ако е наред, свали я и провери какъв дебит минава през нея.Огледай възвратния клапан дали не е запушен с кълчища или тефлон.
И аз съм на това мнение . Имам Юнга и когато забележа , че дебита намалее , развивам входящата връзка /там има цедка/ и продухвам системата , като пълня поне една голяма кофа . На тази цедка , поради слабия поток на входящата вода заради намалителя , се отлага варовик и я запушва .
milen56 - специалист
Аз имам такъв само, че е "Бета 4"за мивката само.При мен също тече много слабо още от нов.Някой път нагрява водата до гореща, друг път до хладка, но за миене на ръце става.Мисля, че е дроселиран, както каза колегата по-горе.
Това е последното нещо от тази марка, което купувам.
Тани - модератор
Не е виновна марката!!! Няма как да очакваш повече от толкова малка мощност! Толкова много се изписа по темата - проточен бойлер под 10-12 kw НЕ върши работа!Който си купи по- малък да не се оплаква - проблема си го е купил с парите си за ДА ПРОБВА ДАЛИ НЕ ГО ЛЪЖЕМ!
fox_vt - майстор
Тани не съм съгласен с това ви твърдение :-D от няколко години съм с проточен на теси-ин лайн захранвам душа и кухнята е не едновременно.Бойлера е 7кв и си топли кат пич даже и зимата но както винаги стигаме до НО-в комплекта му има дифузьор за мивка а за душа съм търсил с най малките дупки.Просто дебита му на работа е на половина спрямо нормалните че и повече.И ест икономия на вода на ток и не накрая неоценимото да имаш винаги топла вода по всяко време и без ограничения.Щях да забравя предвид работата ми доста прашна бойлера се ползва всеки ден 365 дена в годината и досега да чукна на дърво ни ремонт ни котлен камък ни нищо с изключение на пясъка който идва по тръбите #-o и позапушва дифузьорите.
  • 1
  • 2

Тема "Проточен бойлер дипломат алфа8." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: