Имам въпросният проточен бойлер и имам проблем с него.Проблема е следния:бойлера като се включи да заработи и не пропуска достатъчно вода през него.Налягане в вик мрежата има,но като че ли някъде се получава тапа вътре в бойлера и едвам тече през душа.На какво може да се дължи това,всичко е монтирано по правилата.

- 1
 - 2

Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.

elmarr 

- специалист			

20 мнения в "Проточен бойлер дипломат алфа8."

Fender_str 

- специалист			

Дори при крайно ляво положение на крана за водата, по принцип ако имаше вътрешна тапа бойлера отдавна да беше с хвръкнал нагревател от водосъдържателя, точно тоя модел не понася много налягане между входа и изхода си.

piron45 

- майстор			

Аз пък си мисля че този вид бойлери са дроселирани вътрешно за да може да топлят вода, при по голям дебит няма да смогват да загряват. Абе това си е афиф работа да чакаш топла вода от такъв бойлер.
Проточен бойлер само трифазен и от 10kW нагоре. Имам комшия с проточен на Сименс, трифазен и захранва триетажна къща с топла вода навсякъде.

Проточен бойлер само трифазен и от 10kW нагоре. Имам комшия с проточен на Сименс, трифазен и захранва триетажна къща с топла вода навсякъде.

cybersas 

- специалист			

piron45 написа:Аз пък си мисля че този вид бойлери са дроселирани вътрешно за да може да топлят вода, при по голям дебит няма да смогват да загряват. Абе това си е афиф работа да чакаш топла вода от такъв бойлер.То и аз захранвам 3 ет, само че бойлера ми е на Clage - па немски и его на - 2 мес преди да му изтече гаранцията - проблема на колегата по-горе - отведнъж няма налягане да се изкъпеш. Че и щото е блъскан с електроника, даже не "пали". Оказа се най-обикновен котлен камък наслоен вътре в медната серпантина - ама нали е гаранционно - 5 дни с жената и малко бебе се къпехме със "слънчева вода" от кофи на балкона докат го "продухат" хе хе

докера 

- специалист			

vassques написа:Ако е вързан с мека връзка към студената вода провери дали не се е прегънала.Ако е наред, свали я и провери какъв дебит минава през нея.Огледай възвратния клапан дали не е запушен с кълчища или тефлон.И аз съм на това мнение . Имам Юнга и когато забележа , че дебита намалее , развивам входящата връзка /там има цедка/ и продухвам системата , като пълня поне една голяма кофа . На тази цедка , поради слабия поток на входящата вода заради намалителя , се отлага варовик и я запушва .

milen56 

- специалист			

Аз имам такъв само, че е "Бета 4"за мивката само.При мен също тече много слабо още от нов.Някой път нагрява водата до гореща, друг път до хладка, но за миене на ръце става.Мисля, че е дроселиран, както каза колегата по-горе.
Това е последното нещо от тази марка, което купувам.

Това е последното нещо от тази марка, което купувам.

Тани 

- модератор			

Не е виновна марката!!! Няма как да очакваш повече от толкова малка мощност! Толкова много се изписа по темата - проточен бойлер под 10-12 kw НЕ върши работа!Който си купи по- малък да не се оплаква - проблема си го е купил с парите си за ДА ПРОБВА ДАЛИ НЕ ГО ЛЪЖЕМ!

fox_vt 

- майстор			

Тани не съм съгласен с това ви твърдение  
 от няколко години съм с проточен на теси-ин лайн захранвам душа и кухнята е не едновременно.Бойлера е 7кв и си топли кат пич даже и зимата но както винаги стигаме до НО-в комплекта му има дифузьор за мивка а за душа съм търсил с най малките дупки.Просто дебита му на работа е на половина спрямо нормалните че и повече.И ест икономия на вода на ток и не накрая неоценимото да имаш винаги топла вода по всяко време и без ограничения.Щях да забравя предвид работата ми доста прашна бойлера се ползва всеки ден 365 дена в годината и досега да чукна на дърво ни ремонт ни котлен камък ни нищо с изключение на пясъка който идва по тръбите  
  и позапушва дифузьорите.

- 1
 - 2

Тема "Проточен бойлер дипломат алфа8." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
 - ↳ Вашите ремонти
 - ↳ Кухня
 - ↳ Баня
 - ↳ Дневна
 - ↳ Спалня
 - ↳ Детска
 - ↳ Градина
 - ↳ Коридор
 - ↳ Тераса и балкон
 - Направи сам
 - ↳ Направи сам
 - ↳ Ремонтирай сам
 - ↳ Къде е по-евтино?
 - ↳ Дърводелство
 - ↳ Ел. инструменти
 - ↳ Металообработване
 - ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
 - Строителство
 - ↳ Всичко за вилата
 - ↳ Къщи
 - ↳ Саниране
 - ↳ Хидроизолация
 - ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
 - Сухо строителство
 - ↳ Окачени тавани
 - ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
 - ↳ Сухи и повдигнати подове
 - ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
 - ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
 - Въпроси и Отговори
 - ↳ Полезни съвети
 - ↳ Автомобили
 - ↳ Партньори
 - ↳ Боядисване и Декориране
 - ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
 - ↳ Водоснабдяване и канализация.
 - ↳ Всичко за ремонта
 - ↳ Електротехника
 - ↳ Отопление
 - ↳ Газификация
 - ↳ Електроника и Схеми
 - ↳ Газобетон
 - ↳ От всичко по малко
 - ↳ Компютри и периферия
 - ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
 - ↳ Мобилни устройства, GSM-и
 - ↳ Нека се запознаем
 - ↳ Recycle Bin
 - Статии
 - ↳ Практични решения
 - ↳ Качване на снимки
 - ↳ Какви статии искате?
 - ↳ Готварство, туршии и зимнина
 - ↳ Отмора и шеги
 - ↳ От нищо нещо
 - ↳ Не е за вярване
 - ↳ Литература