• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zarkoenko - специалист
здравейте.тряба да пускам ток на новата си къща,но разстоянието от таблото до къщата е 90м. Имам проводник СВТ 4x6кв.мм. въпроса ми е ако вържа две по две жилата ще стане 2X12кв.мм. ще бъде ли достатъчно за захранването на еднофамилна къща+хидрофор 0.85kw. проводника ще бъде в тръби под земята.
moimoimoi - майстор
това дето го имаш му се казва кабел,който е с 4 проводника
проводника е еденично жило
според таблицата и първата формула в нея при 12 квадрата кабел и 90 метра линия и 6киловата товар пада на напрежение е 3.2процента,което е в нормата от 5 %
при 10 киловата мощност пада на напрежение ще е 5.4%
т.е.
максимума на мощноста ще ти е 10 киловата което си е напълно достатъчно
и все пак ако това захранващо табло е далеч от трансформатора може пада на напрежение да ти е по голям

ако имаш възможност сложи втори кабел в паралел за да е по сигурно

Прикачен файл

%20_1_~1.JPG
%20_1_~1.JPG (28.62 KиБ) Видяна 4533 пъти
fikata - майстор
проводника е еденично жило
А ПВВМ 2х..., ПВВМ 3х ... NYIFY2х, 3х какво е ? :-D Или СХЕк(вн)П проводник ли е?
zarkoenko - специалист
без товар,напрежението в контакта на временното табло е 225-230V.предполагам,че няма да имам по голяма консумация от 10kw. а таблото не е много далече от трафопоста и няма много потребители за сега.
Virtuozo - специалист
Перкай кабела който имаш! 90 метра е смешна дистанция.Говорим за обикновен дом а не за производствен цех. А и в края на краищата ще го пускаш в тръба а и си го имаш. Ако ги пуснеш 2х2 както си решил всичко ще е точно а и в края на краищата нищо не губиш.
colyo - специалист
Аз съм с 2х6 на 100м и до сега не съм имал ядове.
bulhomes2 - майстор
Ако имаш повече от тоя, искаш ли да ми продадеш малко (20-30 метра), че баш такъв ще купувам?
torbalan - Дървен философ
Предпазителите, които слагат по къщите, обикновено са 63 амперови, така че кой знае колко по-голяма консумация от 10 квт. няма как да има :)

Според мен - спокойно може да сложи кабела така, както го е замислил :)
vk - специалист
Май ще дойде на границата с тия 10 KW.
Все пак виж зимата как ще се отоплява, бойлер - какъв ?
Хубаво, че кабела ще бъде в тръба, т.е ще можеш при необходимост да добавиш кабел, по-късно. Ако не ти се харчат сега пари.
lecki - специалист
Ако имаш възможност сложи 4х10 щото тия загуби (5%) ти ще ги плащаш
- Таблото сигурно ще е в началото на кабела :!: .
  • 1
  • 2

Тема "захранване на къща на разстояние 90м. от табло." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: