та въпросът ми е следния.От къде мога да си купя въпросният датчик които е за БВ на газов котел мора-5108, не можах никъде да му намеря параметрите/поне аз/.Благодаря предварително.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
marea-ta
- специалист
26 мнения в "температурен датчик"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Ремонта на газов котел не е твоя работа! Потърси сервиз! Вносител е фирма Газтоп
LazarGanev
- "Велик майстор"
Може да шофираш много добре, но ако нямаш книжка - нямаш право да караш
. Аз също не пипам марки, за които не съм оторизиран. Няма значение дали можеш или не можеш да смениш този датчик - не ти е работа да го правиш, независимо по коя част си специалист - електрическа, газова, електронна или водна 
marea-ta
- специалист
тука няма как да се съглася с теб.1-во си от другата страна/работодател-мисленето ти е в друга посока/
2-ро утре започва някои си с малки познания в дадена посока във фирма "Н"-лицензирана и хоп в други ден е някъде на адрес или на обект да дава квалифицирани съвети.Казвам някои си защото ще подбие цената на труда на този с документ/в това време на криза е така имам много близки наблюдения в три Ямболски фирми.Разбира се има и изключения но те са по скоро заради закона/твоя пример за шофьор транспортен бизнес-ясно е ,че не може без документ но това са малък кръг професии/.Всичко друго е система юруш.Та затова предпочитам аз а не оторизираната фирма в лицето на довчерашния готвач,горски или какъвто и да е друг с незнаино какви познания и дипломи.Такова е времето за съжаление.И благодаря за адреса.
2-ро утре започва някои си с малки познания в дадена посока във фирма "Н"-лицензирана и хоп в други ден е някъде на адрес или на обект да дава квалифицирани съвети.Казвам някои си защото ще подбие цената на труда на този с документ/в това време на криза е така имам много близки наблюдения в три Ямболски фирми.Разбира се има и изключения но те са по скоро заради закона/твоя пример за шофьор транспортен бизнес-ясно е ,че не може без документ но това са малък кръг професии/.Всичко друго е система юруш.Та затова предпочитам аз а не оторизираната фирма в лицето на довчерашния готвач,горски или какъвто и да е друг с незнаино какви познания и дипломи.Такова е времето за съжаление.И благодаря за адреса.
LazarGanev
- "Велик майстор"
ПП. Не знам защо темата е в "Електротехника"?
marea-ta
- специалист
Това ще е така когато внуците ми се пенсионират/ако до тогава заприличаме на нормална държава/
Котела се сервизира от Овергаз всяка година та от тях знам, че ги интересува само газовата арматура.Идва човека мери с уреда за течове на газ около котел, печка, котлони взима 15лв.,лепи лепенката на котела и аиде чао до догодина.
[quote]
този човек е минал обучения, защитил е знанията си и постоянно ги обновява, освен смяната на датчика ще ти на прави основен преглед и профилактика със съответните замервания.
еи туи пък никога няма да стане освен на фирми както предният път казах/свързани пряко със закона/
Та техника цял живот бил даскал по практика в селско стопански техникум намерил службичка и се гушнал там след пенсия.Сто процента е изместил някои с диплома/щото има и техн. с точно такива паралелки/,ама дипломирания няма да работи за 4-500лв.,та затова специалисти няма.И мен ме викат на частно ама само когато е важна работата щото съм искал много пари иначе за неотговорната според тях си имат заварчици, познаи колко от тях са с документ/ама за работодателя е важна заплатата,работят му за 400-500 лв а да не съм луд за тез пари да заварям.Та така стоят за мен нещата.
Котела се сервизира от Овергаз всяка година та от тях знам, че ги интересува само газовата арматура.Идва човека мери с уреда за течове на газ около котел, печка, котлони взима 15лв.,лепи лепенката на котела и аиде чао до догодина.
[quote]
този човек е минал обучения, защитил е знанията си и постоянно ги обновява, освен смяната на датчика ще ти на прави основен преглед и профилактика със съответните замервания.
еи туи пък никога няма да стане освен на фирми както предният път казах/свързани пряко със закона/
Та техника цял живот бил даскал по практика в селско стопански техникум намерил службичка и се гушнал там след пенсия.Сто процента е изместил някои с диплома/щото има и техн. с точно такива паралелки/,ама дипломирания няма да работи за 4-500лв.,та затова специалисти няма.И мен ме викат на частно ама само когато е важна работата щото съм искал много пари иначе за неотговорната според тях си имат заварчици, познаи колко от тях са с документ/ама за работодателя е важна заплатата,работят му за 400-500 лв а да не съм луд за тез пари да заварям.Та така стоят за мен нещата.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Е, знам че тези не са за пример, но марката е такава, че не мога да те насоча към други фирми, ама ти можеш да потърсиш. Аналогията със заварчиците е неуместна - обикновено в малките фирми котлите се сервизират от собственика на фирмата (инженер), той е специалиста, който ходи по обучения и специализации, а в по-големите си има специалист на заплата, ама със сигурност не е бивш даскал по практика в селскостопански техникум, а в обикновено е дипломиран инженер с подходяща специалност.
Тема "температурен датчик" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература