Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
marea-ta - специалист
та въпросът ми е следния.От къде мога да си купя въпросният датчик които е за БВ на газов котел мора-5108, не можах никъде да му намеря параметрите/поне аз/.Благодаря предварително.
moimoimoi - майстор
ми провери терморегулатора с какъв датчик работи-по лесно е :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
Ремонта на газов котел не е твоя работа! Потърси сервиз! Вносител е фирма Газтоп
marea-ta - специалист
туи е точно моя работа,както и на всеки среден техник по ел.Тук не говорим за газовата арматура на котела а за ел. часта.Проблема съм го локализирал остава да намеря датчика, ще проверя тези които си посочил дано излезе като резервна част.благодаря.
Може да шофираш много добре, но ако нямаш книжка - нямаш право да караш :) . Аз също не пипам марки, за които не съм оторизиран. Няма значение дали можеш или не можеш да смениш този датчик - не ти е работа да го правиш, независимо по коя част си специалист - електрическа, газова, електронна или водна :!:
marea-ta - специалист
тука няма как да се съглася с теб.1-во си от другата страна/работодател-мисленето ти е в друга посока/
2-ро утре започва някои си с малки познания в дадена посока във фирма "Н"-лицензирана и хоп в други ден е някъде на адрес или на обект да дава квалифицирани съвети.Казвам някои си защото ще подбие цената на труда на този с документ/в това време на криза е така имам много близки наблюдения в три Ямболски фирми.Разбира се има и изключения но те са по скоро заради закона/твоя пример за шофьор транспортен бизнес-ясно е ,че не може без документ но това са малък кръг професии/.Всичко друго е система юруш.Та затова предпочитам аз а не оторизираната фирма в лицето на довчерашния готвач,горски или какъвто и да е друг с незнаино какви познания и дипломи.Такова е времето за съжаление.И благодаря за адреса.
hidrazin - майстор
Ти май въобще не подозираш за какво става дума? Пък тези ямболски ли бяха фирми,
не са мерило за нищо.
:partyman:
:-D Ясно, чел си една друга тема и инстиктивно ме слагаш от другата страна на барикадата, щото съм бил работодател :-D . Трябва да ти кажа, че съм от двете страни на барикадата, защото хем съм работодател, хем съм работник, изпълнител, понякога помагач, общак, понякога специалист, настройчик, сервизен спец - винаги съм на тесните места, важното е да върви работата. Още веднъж ти напомням, че не е за тебе работа да бърникаш в котела, макар да можеш да си смениш този датчик. Както ми говориш съм сигурен, че този котел не е бил сервизно обслужван откакто е поставен и не е минавал технически надзор, а тези неща са задължителни всяка година. Обърни се към някоя фирма, може Овергаз, Норагаз или друга. Може да попиташ в Газтоп за сервиз в твоя регион. Трябва да знаеш, че ако са истинска фирма и държат на реномето си и реномето на марката, която представляват, те няма да ти продадат този датчик, а ще те насочат от специалист, който да ти го смени. Това не е за сърдене - този човек е минал обучения, защитил е знанията си и постоянно ги обновява, освен смяната на датчика ще ти на прави основен преглед и профилактика със съответните замервания. Това е важно за твоята безопасност, както и за безопасността на съседите и отговаря на изискванията на наредбите за използване на природен газ :wink: . Успех!

ПП. Не знам защо темата е в "Електротехника"?
marea-ta - специалист
Това ще е така когато внуците ми се пенсионират/ако до тогава заприличаме на нормална държава/
Котела се сервизира от Овергаз всяка година та от тях знам, че ги интересува само газовата арматура.Идва човека мери с уреда за течове на газ около котел, печка, котлони взима 15лв.,лепи лепенката на котела и аиде чао до догодина.
[quote]
този човек е минал обучения, защитил е знанията си и постоянно ги обновява, освен смяната на датчика ще ти на прави основен преглед и профилактика със съответните замервания.

еи туи пък никога няма да стане освен на фирми както предният път казах/свързани пряко със закона/
Та техника цял живот бил даскал по практика в селско стопански техникум намерил службичка и се гушнал там след пенсия.Сто процента е изместил някои с диплома/щото има и техн. с точно такива паралелки/,ама дипломирания няма да работи за 4-500лв.,та затова специалисти няма.И мен ме викат на частно ама само когато е важна работата щото съм искал много пари иначе за неотговорната според тях си имат заварчици, познаи колко от тях са с документ/ама за работодателя е важна заплатата,работят му за 400-500 лв а да не съм луд за тез пари да заварям.Та така стоят за мен нещата.
Е, знам че тези не са за пример, но марката е такава, че не мога да те насоча към други фирми, ама ти можеш да потърсиш. Аналогията със заварчиците е неуместна - обикновено в малките фирми котлите се сервизират от собственика на фирмата (инженер), той е специалиста, който ходи по обучения и специализации, а в по-големите си има специалист на заплата, ама със сигурност не е бивш даскал по практика в селскостопански техникум, а в обикновено е дипломиран инженер с подходяща специалност.

Тема "температурен датчик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: