та въпросът ми е следния.От къде мога да си купя въпросният датчик които е за БВ на газов котел мора-5108, не можах никъде да му намеря параметрите/поне аз/.Благодаря предварително.

. Аз също не пипам марки, за които не съм оторизиран. Няма значение дали можеш или не можеш да смениш този датчик - не ти е работа да го правиш, независимо по коя част си специалист - електрическа, газова, електронна или водна
 . Аз също не пипам марки, за които не съм оторизиран. Няма значение дали можеш или не можеш да смениш този датчик - не ти е работа да го правиш, независимо по коя част си специалист - електрическа, газова, електронна или водна 
 Ясно, чел си една друга тема и инстиктивно ме слагаш от другата страна на барикадата, щото съм бил работодател
  Ясно, чел си една друга тема и инстиктивно ме слагаш от другата страна на барикадата, щото съм бил работодател  . Трябва да ти кажа, че съм от двете страни на барикадата, защото хем съм работодател, хем съм работник, изпълнител, понякога помагач, общак, понякога специалист, настройчик, сервизен спец - винаги съм на тесните места, важното е да върви работата. Още веднъж ти напомням, че не е за тебе работа да бърникаш в котела, макар да можеш да си смениш този датчик. Както ми говориш съм сигурен, че този котел не е бил сервизно обслужван откакто е поставен и не е минавал технически надзор, а тези неща са задължителни всяка година. Обърни се към някоя фирма, може  Овергаз, Норагаз или друга. Може да попиташ в Газтоп за сервиз в твоя регион. Трябва да знаеш, че ако са истинска фирма и държат на реномето си и реномето на марката, която представляват, те няма да ти продадат този датчик, а ще те насочат от специалист, който да ти го смени. Това не е за сърдене - този човек е минал обучения, защитил е знанията си и постоянно ги обновява, освен смяната на датчика ще ти на прави основен преглед и профилактика със съответните замервания. Това е важно за твоята безопасност, както и за безопасността на съседите и отговаря на изискванията на наредбите за използване на природен газ
 . Трябва да ти кажа, че съм от двете страни на барикадата, защото хем съм работодател, хем съм работник, изпълнител, понякога помагач, общак, понякога специалист, настройчик, сервизен спец - винаги съм на тесните места, важното е да върви работата. Още веднъж ти напомням, че не е за тебе работа да бърникаш в котела, макар да можеш да си смениш този датчик. Както ми говориш съм сигурен, че този котел не е бил сервизно обслужван откакто е поставен и не е минавал технически надзор, а тези неща са задължителни всяка година. Обърни се към някоя фирма, може  Овергаз, Норагаз или друга. Може да попиташ в Газтоп за сервиз в твоя регион. Трябва да знаеш, че ако са истинска фирма и държат на реномето си и реномето на марката, която представляват, те няма да ти продадат този датчик, а ще те насочат от специалист, който да ти го смени. Това не е за сърдене - този човек е минал обучения, защитил е знанията си и постоянно ги обновява, освен смяната на датчика ще ти на прави основен преглед и профилактика със съответните замервания. Това е важно за твоята безопасност, както и за безопасността на съседите и отговаря на изискванията на наредбите за използване на природен газ  . Успех!
 . Успех!Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: