Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,

Моля, за съвет по следния проблем. Правих разделяне на хола на две помещения и съответно всяко помещение е с отделна лампа и ключ като преди това беше една лампа и ключ.
Вчера си монтирах лампата в хола и не иска да свети. Лампата и ключа са свързани правилно и пробвани на друго място и работещи. Преди поставянето на лампата при включен ключ на единия кабел фазомера ми светва, на другия не. След като вържа лампата фазомера ми светва и на двете клеми и лампата не работи.
Имате ли идеи какъв може да е проблема? Мислих си да не би да е защото в другото помещение не съм вързал ключ/лампа и съответно системата след преустройството не работи правилно. Или просто майстора е оплескал нещо?
totio1973 - специалист
Явно нямаш,, нула '' и затова ти връща фаза през лампата,а за най-сигурно потърси някой да ти прегледа връзките.
hidrazin - майстор
Няма ти я нулата.А къде е избягала питай този, дето ти е преправял инсталацията. Ако си слагал
гипскартон - тия дето го монтират притежават невероятната дарба да уцелват кабели.
:partyman:
Мерси, ще викна майстора да го погледне.
velas - специалист
А разделянето за втория ключ/лампа къде го направихте?
moimoimoi - майстор
aко на старото място където е била лампата в хола и не е монтирано осветително тяло все още идват 2кабела/разбирай две двойки или двойка и тройка кабел/ ти е възможно да трябва да се вържат нулите на двата кабела и чак тогава ще ти светне лампата която си монтирал

я сподели кабела за новия ключ от къде идва?от стария ли?
и също кабела за новата лампа от старата ли идва
и въобще двете лампи на нови места ли са или едната си е старата и само едната е нова на ново място?
moimoimoi написа:
aко на старото място където е била лампата в хола и не е монтирано осветително тяло все още идват 2кабела/разбирай две двойки или двойка и тройка кабел/ ти е възможно да трябва да се вържат нулите на двата кабела и чак тогава ще ти светне лампата която си монтирал

я сподели кабела за новия ключ от къде идва?от стария ли?
и също кабела за новата лампа от старата ли идва
и въобще двете лампи на нови места ли са или едната си е старата и само едната е нова на ново място?
Идва майстора днес и не можа да разбере какъв е проблема като положението е следното:
- 2-те нови лампи са на нови места - и двете не работят като явно има проблем с нулата . Гледаха нулата на таблото на осветлението (и таблото ми е ново) и е свързана добре
- 2-та ключа - първия е на старото си място и има три кабела (един червен и два бели), като по два от тях тече ток; втория е на ново място с два кабела (кабелите идват от стария ключ). Пробваха различни варианти - трите кабела едновременно допряни, включване на двата ключа и т.н. и нито светнаха лампите, нито даде на късо.
- кабелите минават по тавана и стена където не е дупчено, така че няма вариант да е прекъсната връзката освен при разделнето да не са вързани добре
Ще ги чакам сега да дойдат с ел.техник и мултицет да мерят, но ако имате идеи много ще се радвам!
VLADO66 - майстор
В ключа няма фаза и нула.Ключа прекъсва или фаза или нула/неправилно/.Така че като са ти дръпнали новия кабел от ключа нулата я няма.
fox_vt - майстор
Колкото и невероятно да звучи имал съм случай да пускам нови кабели за лампи в коридор като са положени под мазилката в канал,и мостовия кабел да е фабрично дефектен т.е. едното жило е прекъснато.И това за 5 метра кабел баси каръщината ама кой ще прозвънява предварително кабела взет от магазина :shock:
докера - специалист
Така и не се разбра откъде е захранена новата точка - лампа +ключ . Ако е вземана фаза от стария ключ /поне с такова впечатление оставам с тия три проводника в него / , то нула е взета или от старата фасунга/по-точно от клемата над нея/ , или трябва да е взета от разклонителна кутия в близост.В първия случай на клемата на старата лампа трябва да има подвързани три проводника .... Или да се проверят кутиите в близост за скорошни преработки.

Тема "Лампата в хол-а не свети след преустройство" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: