Здравейте, Имам задание да направя ново табло с оперативна и силова верига.
Изискванията са да се проектира ел. схема да се опишат необходимите материали, компоненти,външно табло,термо двойка тип-к 1200°C, както и проводници.
Пеща ще трябва да се управлява от ново поколение дигитален термоконтролер,който освен да поддържа 1000 градуса температура да може и автоматично да се
изключва след работно време (в случай ,че пеща не бъде изключена от оператора)
Към таблото трябва да има главен пуск и стоп на силовата верига но не и на оперативната.
Да може да се наглася ръчно температура и време.
Пеща се използва за топене на някакви метали? Какви са точно не знам ,но се изисква да се поддържат 1000 градуса.
Да се замени старото действащо табло с ново по-компактно.
Направих снимки на старата пещ която ще се мести от мястото си.
Направих замерване на всяка фаза с ампер клещи RST - R-38.7A S-68.7A T-38.7A.
Моментния контактор е 140 Ампера смятам да го заменя с 150Амперов.
Идея си нямам как се свързва термоконтролер към контактор и как се настройва контролера ?
Линк със снимки https://drive.google.com/open?id=0Bxa2u ... authuser=0
Благодаря предварително помощта.
Изискванията са да се проектира ел. схема да се опишат необходимите материали, компоненти,външно табло,термо двойка тип-к 1200°C, както и проводници.
Пеща ще трябва да се управлява от ново поколение дигитален термоконтролер,който освен да поддържа 1000 градуса температура да може и автоматично да се
изключва след работно време (в случай ,че пеща не бъде изключена от оператора)
Към таблото трябва да има главен пуск и стоп на силовата верига но не и на оперативната.
Да може да се наглася ръчно температура и време.
Пеща се използва за топене на някакви метали? Какви са точно не знам ,но се изисква да се поддържат 1000 градуса.
Да се замени старото действащо табло с ново по-компактно.
Направих снимки на старата пещ която ще се мести от мястото си.
Направих замерване на всяка фаза с ампер клещи RST - R-38.7A S-68.7A T-38.7A.
Моментния контактор е 140 Ампера смятам да го заменя с 150Амперов.
Идея си нямам как се свързва термоконтролер към контактор и как се настройва контролера ?
Линк със снимки https://drive.google.com/open?id=0Bxa2u ... authuser=0
Благодаря предварително помощта.
Последна промяна от Boogiepimps на нед мар 01, 2015 9:19 am, променено общо 1 път.