Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
drastar - специалист
Здравейте,

Единственото инфо което намерих в нета е, че е АББ. Интересуваме обаче кривата на изключване(на жълтия S 201-G). Дали някой е виждал подобно нещо ?

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (78.83 KиБ) Видяна 1373 пъти
petrov_belota - специалист
Кво значение има какво е било? За предпочитане е смяна! Какво ще изключва този предпазител ?
emil679 - специалист
drastar написа:
Здравейте,

Единственото инфо което намерих в нета е, че е АББ. Интересуваме обаче кривата на изключване(на жълтия S 201-G). Дали някой е виждал подобно нещо ?

S201-G CIRCUIT BREAKER SW 2 P 250/380 VAC
Попитах старият шеф на ABB България , ще провери , но по спомени каза че :
-В крива - Отговаря на G
-C крива - Отговаря на L
-D крива - Отговаря на Z
drastar - специалист
Благодаря :partyman:
Апартамента ми е захранен с 3х230волта с 3 от тези предпазитела. Те са преди електромера и естествено са пломбирани. Дано не е крива Б, че избягаха 250 евра :-D за смяната им.
emil679 - специалист
Много стар модел са , 1970-1977 г. ,питаха ме откъде съм ги намерил :mrgreen: . Сериите отговарят на това ,които съм ти написал.
Нямам идея защо ще ги сменяш и то ти , но мисля ,че те са собственост на дружеството ,което ти доставя електроенергията и би трябвало да ги смени то ,при това за своя сметка (ако прецени ,че е необходимо или ако искаш да повишиш мощността на захранването си ).

Прикачен файл

$(KGrHqUOKnQE1ReQM)fYBNbTjUi(KQ~~_35.JPG
$(KGrHqUOKnQE1ReQM)fYBNbTjUi(KQ~~_35.JPG (27.31 KиБ) Видяна 1267 пъти
drastar - специалист
Благодаря, още веднъж :partyman:
Инвестирал съм над 4к евро в инсталацията си,но крива С, и тези стари предпазители ме дразнят :-D
Преди няколко дни, тостера даде фира и освен предпазителя на кръга падна и един от тези на снимката(в мазата и трябва да се слиза до долу), нямам голямо желание да ги сменям, защото ще сложат 3Р вместо 3х1Р, в момента, ако един падне все още имам ток на кръговете които са на другите два, но е видно, че са доста стари, и не се знае дали сработват добре. :?

:partyman: :partyman:
profesionalist_wood - майстор
emil679 написа:
Много стар модел са , 1970-1977 г. ,питаха ме откъде съм ги намерил :mrgreen: . Сериите отговарят на това ,които съм ти написал.
Нямам идея защо ще ги сменяш и то ти , но мисля ,че те са собственост на дружеството ,което ти доставя електроенергията и би трябвало да ги смени то ,при това за своя сметка (ако прецени ,че е необходимо или ако искаш да повишиш мощността на захранването си ).
Уха,не е пестен материал в предпазителя :partyman:
emil679 - специалист
drastar написа:
Преди няколко дни, тостера даде фира и освен предпазителя на кръга падна и един от тези на снимката(в мазата и трябва да се слиза до долу), нямам голямо желание да ги сменям, защото ще сложат 3Р вместо 3х1Р, в момента, ако един падне все още имам ток на кръговете които са на другите два, но е видно, че са доста стари, и не се знае дали сработват добре. :?

-Щом е отпаднал значи сработва ......... :-D Не пипай нещо ,което работи .. :) :) :)
-Новият триполюсен може да е пак серия B . Зависи от правилниците на държавата в която живееш ,щом веднъж е сложен от такава серия може и да повторят и тогава от трън та на глог. =D>

Тема "Малко помощ за стар предпазител на АББ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: