Предлагат ми подарък един трансформаторен електрожен който предполагам, че работи в диапазона 40-140 ампера. Заварява с максимални 3.25мм обикновени електроди.
Трансформаторите са в метална кутия и масата и кабела за дръжката излизат на болтове 12 мм. Сега старите кабели са на кабелна обувка затегната на менгеме и захванати с гайка.
Трябва да подменя всички кабели, защото старите са с нарушена изолация.
1. Какъв кабел трябва да закупя за маса и за дръжката? 16 или 25 квадрата? Има ли някакви специални изисквания или предлаганите от сайтовете за електрожени с цени 25 кмм2/за 8 лв. метъра са нормални? От разни сайтове гледам, че за електрожени до 140 ампера ползват от 10 до 25 квадрата кабел Двата кабела с еднаква дебелина ли трябва да са?
 Двата кабела с еднаква дебелина ли трябва да са?
2. С каква дължина могат да бъдат тези кабели - маса 2-3 метра и кабел ръкохватка до 4-5метра става ли?
3. Захващането им към електрожена да го оставя ли на тези болтове и захващане с кабелни обувки или има по-съвременни начини. Обувките мога да ги стегна само на менгеме... и.... чук.
4. Захващане масата - насочил съм се към дръжка от типа: цена около 10 лв.

Захващането за кабела гледам че става с кабелна обувка и няма да има проблем.
5.Ръкохватка от типа: цена около 10 лв.

Не знам как става захващането с кабела.... Има ли значение дебелината на кабела за ръкохватката или са универсални.? Има ли някакъв чалъм за захващане на кабела към нея?
 Има ли значение дебелината на кабела за ръкохватката или са универсални.? Има ли някакъв чалъм за захващане на кабела към нея?
Предлагат и някакви букси - букса байонет, щекер и др. ама не знам как и къде се ползват 

6. Кабел за тока 2.5 квадрата тройка - 5 метра.
Дайте акъл да видя дали ще мога да го оборудвам или да купувам нов.

Трансформаторите са в метална кутия и масата и кабела за дръжката излизат на болтове 12 мм. Сега старите кабели са на кабелна обувка затегната на менгеме и захванати с гайка.
Трябва да подменя всички кабели, защото старите са с нарушена изолация.
1. Какъв кабел трябва да закупя за маса и за дръжката? 16 или 25 квадрата? Има ли някакви специални изисквания или предлаганите от сайтовете за електрожени с цени 25 кмм2/за 8 лв. метъра са нормални? От разни сайтове гледам, че за електрожени до 140 ампера ползват от 10 до 25 квадрата кабел
 Двата кабела с еднаква дебелина ли трябва да са?
 Двата кабела с еднаква дебелина ли трябва да са?2. С каква дължина могат да бъдат тези кабели - маса 2-3 метра и кабел ръкохватка до 4-5метра става ли?
3. Захващането им към електрожена да го оставя ли на тези болтове и захващане с кабелни обувки или има по-съвременни начини. Обувките мога да ги стегна само на менгеме... и.... чук.
4. Захващане масата - насочил съм се към дръжка от типа: цена около 10 лв.

Захващането за кабела гледам че става с кабелна обувка и няма да има проблем.
5.Ръкохватка от типа: цена около 10 лв.

Не знам как става захващането с кабела....
 Има ли значение дебелината на кабела за ръкохватката или са универсални.? Има ли някакъв чалъм за захващане на кабела към нея?
 Има ли значение дебелината на кабела за ръкохватката или са универсални.? Има ли някакъв чалъм за захващане на кабела към нея?Предлагат и някакви букси - букса байонет, щекер и др. ама не знам как и къде се ползват

6. Кабел за тока 2.5 квадрата тройка - 5 метра.
Дайте акъл да видя дали ще мога да го оборудвам или да купувам нов.

25мм2 са ти пре-достатъчни за 8-10м
 25мм2 са ти пре-достатъчни за 8-10м