Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Това е просто не ми е ясно.Попринцип мисля че не би трябвало да може да гръмне докато е спрян но не съм сигурен и реших де се консултирам с вас :) :)
iliya_i - майстор
По принцип бойлер не може да гръмне ако е инсталиран правилно и се експлоатира правилно. Гърмят само бойлерите на хора, които се мъчат зорлян да ги гръмнат.
romanpm - майстор
Ако му падне мълния , може :roll: :drinkers:
Ники274 - специалист
Какво ще рече спрян... за къде е тръгнал... : ))))
Какво си спрял: водата,тока,къпането....?
Jacomo - специалист
Бойлер гърми при изпълнени едновременно на всички от следните условия:

1. Термостатът не изключва
2. Термичната защита по ток не сработва
3. Вентилът не отваря при повишено налягане или има спирателна арматура преди него
4. Фланецът е подменен с такъв, който не изпуска при превишено налягане
5. Бойлерът не е свързан към ВиК мрежата с меки връзки
6. Никой не е пускал топлата вода през това време

Забравих за основното, което се пита - бойлерът трябва да е включен :D

Ако под спрян се има предвид да е спряна водата към него:
1. Ако е празен - най-много да изгори нагревателят
2. Ако е пълен с вода - виж условията по-горе
Последна промяна от Jacomo на нед яну 22, 2017 5:21 pm, променено общо 2 пъти.
DMN - майстор
Vik7or3 написа:
Попринцип мисля че не би трябвало да може да гръмне докато е спрян но не съм сигурен и реших де се консултирам с вас
Да не би някъде да е гръмнал бойлер, а сега да те убеждават, че когато е гръмнал не е бил включен?
Обикновено гърмят когато са включени и загряват, по-горе вече се изброиха причините. Аз ще добавя, че може да се сцепи и от замръзване на водата в него, а то става когато е изключен.
iliya_i - майстор
Ако всичко изброено по-горе не помогне, може и с динамит! :weedman:
zz_stefanov - майстор
DMN написа:
Vik7or3 написа:
Попринцип мисля че не би трябвало да може да гръмне докато е спрян но не съм сигурен и реших де се консултирам с вас
Да не би някъде да е гръмнал бойлер, а сега да те убеждават, че когато е гръмнал не е бил включен?
Обикновено гърмят когато са включени и загряват, по-горе вече се изброиха причините. Аз ще добавя, че може да се сцепи и от замръзване на водата в него, а то става когато е изключен.
Знам за цистерна пълна догоре с вода, необезопасена, нагряла се от слънцето и гръмнала. Та обстоятелства бол :)
Та "спрян бойлер", "паднал предпазител" ....... :)
DMN - майстор
zz_stefanov написа:
Знам за цистерна пълна догоре с вода, необезопасена, нагряла се от слънцето и гръмнала.
Ти остави водата, на мен така преди време ми се спука стъклено шише с ракия пълно догоре и добре затворено(някой се беше престарал с пълненето му), беше на студено, а пък ние го преместихме на топло, и трясс... Вече ракията само в пластмасови бутилки и никога пълни догоре :-D .
krasi92 - майстор
Май замръзнал ще да е в това време.

Тема "Може ли да гръмне бойлер докато е спрян ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: