Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fbr - майстор
Решихме да сменяме готварската печка у дома, но от това което разглеждам в нет'а оставам в недоумение. Тази, която ползваме до сега, стените И са дебели, и няма как да не е така, понеже фурната е изолирана с вата, което води до по-дебела стена на печката. Това което виждам в сайтовете за онлайн пазаруване, печки със супер тънки стени. И си мисля, че или няма изолация, или е ползван по-качествен материал (примерно вермикулит) за топлоизолация. Ако някой има поглед по въпроса, нека сподели, та даже и марки могат да бъдат коментирани, че трябва да избирам.
шоп - майстор
Наскоро разглабях една
конеляно за вграждане. Ватата бе около 1,5см бяла на
цвят и много рехава. Котлите виадрус са с този тип вата.

С две думи почти няма изолация.
Последна промяна от шоп на пон фев 13, 2017 2:17 pm, променено общо 1 път.
preslav - майстор
Преди година купих фурна на Елдом - няма как да я разсглобявам, за да и гледам изолацията, но съм много доволен. Определящи при избора бяха няколко неща - 3 год. гаранция, всичко е емайлирано, а не боядисано, тежи като камък. Умишлено не взех печка с фурна и котлони защото практиката показа, че котлоните заминават 2-3 пъти по-бързо от фурната. Тази фурна има оформено нещо като легенче на горната страна където спокойно се поставя двойка котлони, кеф ти обикновени, кеф ти индукционни, кеф ти керамични.
Пропуснах да кажа, че много полезен се оказа и грил-реотана на фурната.
Nimi - специалист
Не знам какво ползват но Ariston-а който имам при пиролиза вдига 700 градуса! И това май за 4 часа.

Предния капак може да го пипнеш както и стените! Фурната е вградена и все още не се е запалила плота :lol:

Тема "Топлинна изолация при съвременните готварски печки." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: