Решихме да сменяме готварската печка у дома, но от това което разглеждам в нет'а оставам в недоумение. Тази, която ползваме до сега, стените И са дебели, и няма как да не е така, понеже фурната е изолирана с вата, което води до по-дебела стена на печката. Това което виждам в сайтовете за онлайн пазаруване, печки със супер тънки стени. И си мисля, че или няма изолация, или е ползван по-качествен материал (примерно вермикулит) за топлоизолация. Ако някой има поглед по въпроса, нека сподели, та даже и марки могат да бъдат коментирани, че трябва да избирам.
Наскоро разглабях една
конеляно за вграждане. Ватата бе около 1,5см бяла на
цвят и много рехава. Котлите виадрус са с този тип вата.
С две думи почти няма изолация.