Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
radius - майстор
Здравейте,
Имам и трифазна партида, която съм разпределил из контактите. Като пускам прахосмукачка, в различни контакти (респ. фази) лесно установих, че нещо не е наред с отделните фази.
Средноаритметично са добре нещата :lol: , но:
Меря с 2 различни уреда (разбира се маркови) в днешния топъл ден на село, т.е. няма много хора и консумация.
L1 216в , L2 233в и L3 248в. Това е без да включвам консуматори. Яката работа, линейни напрежения 400, 411 и 403 волта.
Лошото е, че термопомпата на другата монофазна партида е свързана към най-"силната" фаза и малко се притеснявам...
Какви бяха нормите?
Гледам някакви +/- 10% за мрежи ниско напрежение.
radius - майстор
Мерси, и аз там гледах, но понеже не го изчетох докрай, питам. 230+10% е 243в. Ще следя ситуацията...
jordanvass - майстор
radius написа:
линейни напрежения 400, 411 и 403 волта
Всъщност това са фазните. Линейните са 230.
radius - майстор
Ааа май не е така. Ще чакаме Пламен да се включи :lol: .
jordanvass - майстор
Може и да си прав, няма да споря. :)
Edit:
Да. прав си, извинявай. Моите мотори все са на триъгълник и там фазно и линейно са равни, затова се бъркам. :D
Последна промяна от jordanvass на вт яну 30, 2018 4:47 pm, променено общо 1 път.
radius - майстор
Еее, дай да поспорим, за какво са форумите иначе :wink: .
jordanvass - майстор
Така е, прав си. При триъгълник - равни линейни и фазни напрежения, различни токове корен от 3 пъти. При звезда - равни фазни и линейни токове, напреженията различни с корен от 3. Еххх, остаряваме вече неудържимо. Абе в терминологията да са ни проблемите. :D

Тема "Напрежение - каквото ти кеф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: