Прочетох няколко теми , но се обърках още повече относно как е правилно да вържа инвертор за аварийно захранване на къща. Ако може помощ ще съм благодарен! Схемата е следната: в главното табло идват от ЧЕЗ ( фаза, нула и си има и отделно заземяване с три кола премерено от лаборатория и всичко по него е наред). Главният предпазител прекъсва само фазата от ЧЕЗ. Когато реша да пусна инвертора и спра главният бушон , достатъчно ли е , за да не стане авария и да претрепа някой? Може ли по нулата да върне някак си фаза и да стане фал? Видях че е забранено прекъсването на нулата и реших пак да се посъветвам с някой по- компетентен. На инвертора има изходи фаза, нула и земя. Мисля да ги закача директно към таблото, да не са през контакт. Инвертора е 4000 вата реални пълна синусоида и 8000 вата пик за някакви милисекунди.
Няма страшно да върнете каквото и да било по мрежата, защото в момента в който го върнете инвертора вече ще е изгорял от претоварване.
Начина на връзване който искате да направите ще стане, поне при мен беше вързан така. Единствено превключването на фазата ставаше автоматично с реле.