• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
arkadas - напреднал
Привет на всички с молба за спешна помощ. След като свързах токущо закупения бойлер на Дипломат предпазителя непрекъснато пада при всяко включване. Вече няколко пъти внимателно проверявах схемата на свързване и всичко е ОК. Ппоблема е че като вкляча бойлера и след около 1 минута и пада предпазителя, който се намира в главното табло. Вече няколко човека ми казаха че проблема може да е в самия бойлер. Някой ако има представа за какво става въпрос да казва спешно. Предварително благодаря.
ELEMENTAL - специалист
А ти сигурен ли си, че не си претоварваш бушона?Колко ти е мощността на бойлера и какъв е ампеража на бушона?
arkadas - напреднал
Бойлера е обикновен 80 л. 3 KW, а сградата е чисто нова и съответно инсталацията също. Бойлера е свързана на специалното място в апартамента както е по проект.
ELEMENTAL - специалист
А колко ампера ти е бушона?
mladkal - майстор
ELEMENTAL написа:
А колко ампера ти е бушона?
а принципно колко А трябва да е... На мене ми сдадоха жилището с празно табло...и аз си навръзвах разни бушони за отделните кръгове..но така или иначе бойлер нямам (на газ съм) та оставих празно място като изолирах кабелите в кутията на таблото. И още едно питане по каква формула се изчислява мощност във ватове към ампери предпазител във всяка една верига... щото аз малко на изусти ги навръзах!?
Благодаря предварително!
ELEMENTAL - специалист
За 3000вата бойлер е необходим 16А бушон.Изчислява се по формулата:
I=P/U -това е в сила за активен товар(каквито са нагревателите, лампите с нажежаема жичка и др.)
ELEMENTAL - специалист
Автоматичен ли е, или е със стопяема вложка?
arkadas - напреднал
Абе хора никой ли няма предположения какъв би могъл да бъде проблема??
todor_velikov - специалист
ако всичко е наред с амперите ,наистина проблема трябва да е в бойлера и щом ти е нов трябва да го носиш на ремонт,а не ти да го бърникаш, ,за да ти признаят гаранцията :wink:
за да ти пада непрекъснато предпазителя значи че или се претоварва веригата или дава на късо някъде.аз бих те посъветвал преди каквото и да предприемеш,ако поне малко разбираш от ел.техника-можеш да свържеш бойлера с кабел от бушон 25 А и да видиш дали пак прави така,защото понякога авт.предпазители пише че са за един ампераж ,а пък са произведени в китай и не отговарят :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Проблем с бойлера и бушона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: