Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Svetoslavoff1 - майстор
Здравейте и за много години!
Здраве, любов и късмет Ви желая уважаеми съфорумци и на хората около Вас!
И прозата. Навръх Коледа се появи лек теч от проточното бойлерче в кухнята. Беше само при отваряне на крана за топла вода и досега успявах да "отбивам топката" като се аргументирах с празниците, но днес вече нямаше накъде, та го отворих.
Сложих и снимка, на която се вижда пукнатата мембрана на хидравличния ключ или както се нарича; който при налягане(отваряне крана за топла вода) чрез лостова система включва нагревателя. Та това е причината за теча.
Бойлерчето е от Чехия и е монтирано под мивката в кухнята в далечната 2002г. ЕТА Typ 0733, N 10 01, 3,5квт, монофазно. На корпуса на възела има номер 073101070.
Опитах се да се поровя в Мрежата и да намеря готов възел или само мембрана, но не успях да намеря нищо. А ми се ще ако има възможност, да го възстановя. Подобно проточно за под мивка намирам на Бош за "скромните" 303лв.
Ще съм благодарен, ако можете да ме насочите дали мога да поръчам нова гумена мембрана или да възстановя тази.
А иначе, шапка им свалям на чехите! Като го отворих, ни грам корозия, всичко лъщи сякаш е сглобявано вчера.
Благодаря!
Прикачен файл:
P1110018.JPG
hidrazin - майстор
ЦЪЪЪК
Иначе си е парче гума с дупки. Изрежи си от лист гума с подходящата дебелина.
:partyman:
Svetoslavoff1 - майстор
съб яну 04, 2025 2:07 pmhidrazin написа:
ЦЪЪЪК
Иначе си е парче гума с дупки. Изрежи си от лист гума с подходящата дебелина.
:partyman:
Който може, си го може!
Респект!
Svetoslavoff1 - майстор
Хидра, като си казал "а" , кажи и "б", моля!
Тия от линка не пращат до Бг, но пращат до Германия. Кажи някоя врътка през Германия да стигне до наше село.
Като сложа покупка на подходящи замби и търсене на плоска гума с подх дебелина, по съм склонен да поръчам готова мембрана.
Благодаря!
MamaMy - майстор
Колко е дебела гумата?
kr1100 - майстор
съб яну 04, 2025 3:58 pmSvetoslavoff1 написа:
Като сложа покупка на подходящи замби и търсене на плоска гума с подх дебелина, по съм склонен да поръчам готова мембрана.
Със замби мога да помогна. А дали гумата е е с плат или без / не виждам от снимката/, каква дебелина е ?
Ал_ - специалист
Габко, габиели, пратки.де - има опции. Огледай какво друго би подлежало на смяна, и поръчвай и него, ако го има при тях
Svetoslavoff1 - майстор
Отговарям на запитванията, получени тук и по телефона.
Шублерът ми е на селското къще, че и там съм захванал малко ремонтче и трябва да снема размери.
Та +/- някоя десета...
Диаметър на мембраната 63мм, дебелина под 1мм, може би 0,8 или 0,9мм. С платно между два пласта гума. Платното е много фино,
Отворите са с диаметри 4мм(или между 3,5 и 4) големите, има и един 3мм и един 2мм.
В централната част, където на снимката личи пукнатото гумата се е спекла и няма никаква еластичност.
Благодаря на Ал_ за насоките!
MamaMy - майстор
Вътрешна гума от велосипед е твоята игра. Тази има текстил само по ръба. В противен случай няма да е еластична.
Svetoslavoff1 - майстор
съб яну 04, 2025 6:25 pmMamaMy написа:
Вътрешна гума от велосипед е твоята игра. Тази има текстил само по ръба. В противен случай няма да е еластична.
Поразчоплих, платното е по цялата площ.

Тема "помощ за ремонт на проточен нагревател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: