• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ekon1 - напреднал
имам инструмент на 110Волта,искам да го използвам но нямам трансформатор,лесно ли се прави от начинаещ или да си платя на някои(можете ли да ми кажете колко ли може да струва да си го поръчам)
velsi - Почетен майстор
Продават се готови, не са много скъпи.
ekon1 - напреднал
много ще съм ти благодарен ако можеш да ме ориентираш с цената :?:
mirk - майстор
Захранване с 110V най-вероятно е по американски стандарт. А по американския стандарт честотата е 60Hz. Какво ще стане като захраним този инструмент от нашата мрежа 230V/50Hz през понижаващ траф 230/110V. Трафа преобразува само напрежението без да промена честотата. Тогава инструмента предвиден за 110V/60Hz ще се захранва с напрежение 110V/50Hz :?: и ако е някой двигател най-малкото което може да стане е да не развие пълна мощност. :?
housedoktor - майстор
Не мисля че са евтини обаче .А и незнам дали има в България.Моят го взех за около 120 Е.Могат да се направят в това съм сигурен

Прикачен файл

p44422_x.jpg
Това имаш впредвид нали?
p44422_x.jpg (16.74 KиБ) Видяна 5728 пъти
zz_stefanov - майстор
Цените в магазините си зависят от мощноста. Не си ги спомням, но какво сравнявате без да се спомене инструмента.
housedoktor - майстор
mirk написа:
Захранване с 110V най-вероятно е по американски стандарт. А по американския стандарт честотата е 60Hz. Какво ще стане като захраним този инструмент от нашата мрежа 230V/50Hz през понижаващ траф 230/110V. Трафа преобразува само напрежението без да промена честотата. Тогава инструмента предвиден за 110V/60Hz ще се захранва с напрежение 110V/50Hz :?: и ако е някой двигател най-малкото което може да стане е да не развие пълна мощност. :?
Имам перфоратор,ренде и циркуляри и работят без проблем вече 3 години в България.Споко :thumbs:А захранване 110 волта е задължително за всички строителни обекти на запад.Прави се с цел безопасност и се пуска отделна верига докато трае строежа само за инструментите
mirk - майстор
Споко ако работят със специален преобразувател 220V/50Hz към 110V/60Hz какъвто може би е този жълтия от снимката :lol: . Ама с най обикновен трансформатор 220/110V без преобразуване на честотата ми се струва че няма да развият номиналните си обороти. :lol:
zz_stefanov - майстор
housedoktor, това на снимката е много добре изработено. Имали го у нас.
zz_stefanov - майстор
mirk написа:
Споко ако работят със специален преобразувател 220V/50Hz към 110V/60Hz какъвто може би е този жълтия от снимката :lol: . Ама с най обикновен трансформатор 220/110V без преобразуване на честотата ми се струва че няма да развият номиналните си обороти. :lol:
При колекторни двигатели май не е голям проблема с честотата.
  • 1
  • 2

Тема "трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: