Преди 2 дни слагах девиаторни ключове в апартамента в коридора, двете лампи си бяха свързани, а от двете кутии имаше по 3 кабела.

Trifun написа:Е, хубу де, Justy, ти до лампата единични проводници ли пускаш ?? Една нула и един проводник от едната кутия ???![]()
Все си мисля че до лампата се пуска мостов проводник, дето би трябвало да излиза от едната разклонителна кутия ...
А по твоята логика, тези 2 проводника (между ключовете) изобщо не трябва да влизат в разклонителна кутия ! Те нали не се разклоняват там - каква работа имат там ??
Чичо написа:Моите уважения към всички.Придържал съм се към броя проводници между кутиите. Ако не ти е станало ясно - като правя инсталация - ще те извикам - от теб бирата
Не мисля, че съм с две леви ръце и все още имам малко нещо останало в черепната кухина.
Мислейки логично, се запънах на един електричар, като му казах, че между две разклонителни кутии, които са примерно на 50 метра и от които излизат разклонения, съответно, за девиаторни ключове и за лампи трябва да има четири проводника. (Два за девиаторите и два за осветлението, от които впрочем, могат да се извадят N извода за допълнителни лампи). (А пък двойката за девиаторите може да се накъса и да мине през кръстати ключове за управление на осветлението от по-вече от две места).
И той моля ви се, ми каза, че между кутиите трябва да има не 4 а три проводника.
Много ви моля, оборете мен или МАЙСТОРА електричар!
(За пръв път влизам във форум и се надявам на внимание, за което Ви благодаря безкрайно!)
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: