Lisko написа:Стиви написа: Тук вече ти започна да ръсиш глупости. Би ли ми отговорил защо n_a вижда един час след като свали очилата?Приятелю, сбъркана ти е логиката, не разбираш какво говориш и въпреки че подканих, продължаваш да не се замисляш какво всъщност става. Виж примера с айрана който дадох. Аз като нямам обяснение си казвам че нямам (голяма рядкост по форумите). Не знам защо n_a продължава да вижда! Но твоя начин на правене на изводи е неправилен - Той е следния - предполагам, че ако си тренирам очите, след това ще има подобрение, следователно ако имам подобрение, значи това което съм правил е било тренировка. Както в случая с айрана - кофеина ободрява, следователно ако айрана ме ободрява значи в него има кофеин. ...
Разбира се, че се тренират мускулчетата. При носене на очилата, очите постоянно се стремят да фокусират през различни дупчици.
]
Не смяташ ли, че излишно много се вманиачаваш да разбереш защо аджеба айряна те освежава? Като няма кофеин в него, няма да го пиеш ли? Щом те освежава, пий го и не го мисли. Ако някой тук не разбира какво говорим това не съм аз. Очевидно смяташ че релаксацията не е тренировка. А какво ще кажеш за медитацията? Щом толкова държиш да си обясняваш нещатa, смятам че този линк ще ти е доста полезен:
http://www.bb-team.org/articles/4506_ef ... elaksaciya
Ако забеляза, в предишния си пост споменах тренировката на мускулите плюс мозъка. Едното е софтуера а другото хардуера. Щом е възможно технически да се подобри за един час зрението след 10 минутно носене на очилата, то значи проблема не е в хардуера, а в софтуера. Лещите, които се явяват хардуера в случая са се видоизменили по някакъв начин, нo софтуера не е отчел тази промяна и си работи по старата програма.
С по-чести съзнателни тренировки се пренаписва програмата и се изграждат рефлекси които след това работят автономно. Дали с тези очила или по друг начин, човек просто трябва да намери начин по който вижда по-добре и да тренира, докато това не стане безусловен рефлекс. След като се подобри зрението тренировките трябва да продължат още няколко месеца.
ВНИМАНИЕ!!!
Като всеки мускулите на очите трябва да се тренират с мярка. Всяко претрениране може да доведе до отрицателни последици, включително мускулна треска. Следвайте някаква програма.
Ползването на очилата на дупчици като обикновени очила по-скоро ще ви навреди отколкото да помогне. Ползвайте ги по предназначение - не като очила, а като уред за тренировка.