• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Стиви - специалист
Lisko написа:
Стиви написа:
Тук вече ти започна да ръсиш глупости. Би ли ми отговорил защо n_a вижда един час след като свали очилата?
Разбира се, че се тренират мускулчетата. При носене на очилата, очите постоянно се стремят да фокусират през различни дупчици.
Приятелю, сбъркана ти е логиката, не разбираш какво говориш и въпреки че подканих, продължаваш да не се замисляш какво всъщност става. Виж примера с айрана който дадох. Аз като нямам обяснение си казвам че нямам (голяма рядкост по форумите). Не знам защо n_a продължава да вижда! Но твоя начин на правене на изводи е неправилен - Той е следния - предполагам, че ако си тренирам очите, след това ще има подобрение, следователно ако имам подобрение, значи това което съм правил е било тренировка. Както в случая с айрана - кофеина ободрява, следователно ако айрана ме ободрява значи в него има кофеин. ...
]

Не смяташ ли, че излишно много се вманиачаваш да разбереш защо аджеба айряна те освежава? Като няма кофеин в него, няма да го пиеш ли? Щом те освежава, пий го и не го мисли. Ако някой тук не разбира какво говорим това не съм аз. Очевидно смяташ че релаксацията не е тренировка. А какво ще кажеш за медитацията? Щом толкова държиш да си обясняваш нещатa, смятам че този линк ще ти е доста полезен:
http://www.bb-team.org/articles/4506_ef ... elaksaciya

Ако забеляза, в предишния си пост споменах тренировката на мускулите плюс мозъка. Едното е софтуера а другото хардуера. Щом е възможно технически да се подобри за един час зрението след 10 минутно носене на очилата, то значи проблема не е в хардуера, а в софтуера. Лещите, които се явяват хардуера в случая са се видоизменили по някакъв начин, нo софтуера не е отчел тази промяна и си работи по старата програма.

С по-чести съзнателни тренировки се пренаписва програмата и се изграждат рефлекси които след това работят автономно. Дали с тези очила или по друг начин, човек просто трябва да намери начин по който вижда по-добре и да тренира, докато това не стане безусловен рефлекс. След като се подобри зрението тренировките трябва да продължат още няколко месеца.

ВНИМАНИЕ!!!

Като всеки мускулите на очите трябва да се тренират с мярка. Всяко претрениране може да доведе до отрицателни последици, включително мускулна треска. Следвайте някаква програма.

Ползването на очилата на дупчици като обикновени очила по-скоро ще ви навреди отколкото да помогне. Ползвайте ги по предназначение - не като очила, а като уред за тренировка.
crez - майстор
Е, ама вий още се занимавате с тези очила, умни мъже сте. Поредните реклами на боклуци, като наколенките на д.р ливайн, хапчета от хрущял на акула(които ти правят ставите като на акула,ама тя няма стави :lol: ) Спрете да сторите с рекламата, излишно е!
Стиви - специалист
Крез, все едно да спорим за реклама на гирички. Ха на бас, че при 90% от закупилите ги няма да има никакъв ефект. Аз също съм в тези 90%. То ако ставаше само с купуването... Тези очила също са СРЕДСТВО за тренировка, точно като гиричките.
Павчо питаше с колко диоптъра сваляли очилата - а гиричките свалят или качват килограми? А колко килограма свалят или качват едни 5 килограмови гирички? По-важна е мотивацията и ВЯРАТА че е възможно - и за гиричките и за очилата на дупки.
Относно рекламите - те са измама в частта с цената, но никой не ви кара да си купувате от там. Смятам, че едни 4 лева няма да нарушат ничий бюджет. Та това е едно ходене на кафе или по-малко от кутия цигари:

http://www.aliexpress.com/item/2015-Hot ... 7.html?s=p

Хайде сега Хидразин да прочете какви са цените на медицинските услуги и защо БВП на американците е толкова голямо - 1/6 от него е за здравеопазване, а те са най-болната нация. Дали пък трябва да се доверяваме на техните лекари, чиято цел е само и единствено печалбата и големия БВП? Ето и една интересна статия:
http://e-vestnik.bg/15006

Дали пък ще позволят някакви билки или упражнения да им съсипят бизнеса? Дали Павчо ще ви препоръча да си купите едни универсални тренировъчни очила за 5 лева , да го лишите от оборот за персонални очила за стотици левове на човек? А тези тренировъчни очила могат да се ползват от цялото семейство и да се дадат на съседите като станат излишни.
hidrazin - майстор
За мен въпроса е приключен.
Това че не желаеш да прогледнеш си е само и единствено твой проблем.
:partyman:
egomen66 - майстор
Предлагам..... :partyman:

Прикачен файл

448x253_2_465387b800fdec61c824804f68269e0ffffb.jpg
448x253_2_465387b800fdec61c824804f68269e0ffffb.jpg (44.99 KиБ) Видяна 2098 пъти
naB4o - специалист
Стиви написа:
Дали Павчо ще ви препоръча да си купите едни универсални тренировъчни очила за 5 лева , да го лишите от оборот за персонални очила за стотици левове на човек? А тези тренировъчни очила могат да се ползват от цялото семейство и да се дадат на съседите като станат излишни.
Очилата не са универсални, и не се препоръчват за конкретни употреби. Многото дупки са не заради друго, ами понеже на хората очите са им на различни места, т.е. за да могат да се ползват от много хора. Персонални очила, могат да се "сглобят" и за под 50 лв. да не кажа и 40 и по-малко ако не си претенциозен/на. Всичко друго е стил на рамка, марка, марка на стъкла, и други екстри. Ако беше 100+ лв, баби, дядовци с 150-200 лв щяха да стоят без очила.

И за свалянето на диоптрите с конкретните очила беше въпрос, който трябваше да възбуди мисленето. В смисъл - сваляйки да кажем с 2 диоптъра, някого който за близо е +2.00 той ще чете без очила. Ама ако е -2.00 с още -2.00 свален става -4.00. Така че те се самонагласят според клиента! :) хахахаха. А и още нещо, абсурдно разбира се, бъдейки +2,00 за близо, а 0.00 за далеч, и сваляйки с -2,00 дпт. директно за близо става 0.00 (план) а за далеч -2.00. Така че, всеки да си прави разсъжденията. Мога да оборя всеки, който е съгласен да разсъждава. И разбира се не спори, само за да се намира на разговор.

Намаляне на диоптри е относително понятие. Понеже диоптърът е с +/- стойност, а не с абсолютна. Намаля зрението, а до тогава, докато човек може да фокусира над 85-90% с какъвто и диоптър, зрението не му е намаляло. Просто му е необходима корекция, заради "дефект" на органа ОКО. Под "дефект" се има предвид следното - различна форма на органа (овал или друга неправилно-сферична форма), или на силата на лещата в него (това е най-сдъвкано казано). Мускулите в окото, колкото и да са тренирани, ако ще да вдигат и 100 от лег, не могат да разпънат остаряла, нееластична, изсъхнала леща.

А темата е полезна за хората, които искат да обогатят общата си култура. Следвайки примера с реклами за гири, тези очила нямат общо, понеже в частност не са очила. По-скоро са като онези пеперудки с електромагнит, дето като си ги залепиш за 3 месеца ставаш мега машина. А именно [img=http://djadjite.com/images/detailed/0/1 ... 4b6e99.jpg] ТЕЗИ ТУК[/img]
А в крайна сметка всеки сам решава къде и за какво да си дава парите. На никой не мога да му влея акъл, а и не желая. На 1ва страница ви дадох пример за хора трениращи с такива очила. Съгласен съм, да направя безплатни прегледи/изследвания БЕЗВЪЗМЕЗДНО, ако някой желае да се потренира, за да ми докаже ефекта от съответните очила.
Желаещи?!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
naB4o написа:
....да направя... прегледи/изследвания ...., ако някой желае да се потренира, за да ми докаже ефекта от съответните очила.
Желаещи?!

Такова нещо би било прекрасно
naB4o - специалист
n_a написа:
naB4o написа:
....да направя... прегледи/изследвания ...., ако някой желае да се потренира, за да ми докаже ефекта от съответните очила.
Желаещи?!

Такова нещо би било прекрасно
Една машина, безпристрастна, за няколко минути показва субективно състояние на окото. Нарича се авторефрактометър, и дава представа за зрителното състояние на окото +/- 0,5дпт (сфера/астигматизъм) Резултатите се повтарят с много малка разлика, като тази разлика е породена от: време на деня на изследването (сутрин, очите са отпочинали след сън, докато след 17-18ч, ако човек е работил цял ден на компютър, очите са изморени и дава малка разлика), състояния на организма - диабет, кръвно и т.н.; възраст - под 35 години очите имат много добра акомодация, и окото се старае да излъже апаратурата. В такива случаи се разширяват зениците на пациента, за да не може мускулите на окото да влияят върху изследването. И последно - разлика би дала, ако диоптърът (за далеч) се променя, той се променя, както се променя организма на човек, но обикновено е сходен с предходния. Близкия диоптър (добавката) е сбор от далечен и добавка, която добавка се променя с годините и от +0,5 стига до +2,25-+2,50. Той расте според годините и има примерни таблици, свързващи възраст-добавка.

Относно авторефрактометричното изследване и защо стоя зад думите си: Имах 1 клиент, който в период от 4-5 месеца идваше често за такова изследване. Такова изследване се прави от(за) офтамолози/оптометристи, за да определят по-бързо и правилно корекцията на пациент, като това измерване не е рецепта, то е като кръвната картина, която дава предпоставка за заключения. ТА същия пациент тренираше и тренираше, но състоянието все си му беше същото. Имаше разлика от +/-0,25-0,50 но тя, както ви казах се дължи на умора, час през деня и т.н. При нас такова измерване е на 5 лв. но ако има някой желаещ ще го направим безплатно, и след 2 седмици/месец/два отново. Условието резултатите остават при мен, за да ги публикувам публично един до друг.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Авторефрактометрично изследване? Нормално и с разширяване на зениците би показало различно? Има ли го в добре заредените оптики този уред? След разширяване на зеница как ще се чувствам, как ще ходя, за колко време минава? Може ли само на едното око?
radius - майстор
Павчо, аз имам около -2 на двете очи с малко цилиндър. Сега съм почти на 40. Значи ли, че ще дойде ден да хвърля очилата за далеч щото в възрастта нали ще отивам към положителни стойности на диоптъра. Или не е толкова просто?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Очила на дупки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: