Стефан написа:Неправилно протекла ферментация. Може да се дължи на много причини. Имам въпроси:Съжалявам че пиша толкова късно но нямах комп.Гроздето което взех беше слабо 18 карата димят,виното досега съм го наливал в един и същи съд(бидон 100л) не буре държа го в таванско помещение където температурата е около 0 гр.Не съм му мерил алк.градус сега налях в една3л.бутилка и сложих серниста киселина казаха ми че има някакъв минимален шанс с нея да се изчисти
1. Колко беше захарния градус?
2. Каква е температурата в помещението?
3. Каква е вместимостта на съдовете, и какви са те?
4. Колко е алкохолния градус в момента?
5. Правили ли сте нещо до момента по въпроса, и какво?
Tisho написа:Забравих да кажа че като го налях сложих 6 килограма захар на 100-те литра вино и стана около 23 каратаДругия път когато ти е готово виното извади в едно тенджере вино,сложи 2кг.захар в него и го заври на котлона,след тва го връщаш обратно в бидончето и нема прокисване.
п.п.а сега ако несе оправи направо ходи на някои казан поне ракия да си извадиш



