• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
gorgidanchev - специалист
Не се ядосвайте на ракийката.Колкото по дълго стои по добра става. :-D Е ако не сте много жадни де. :lol:
Стефан - майстор
В тоя ред на мисли не е ли по-добре да се оцвети :? И няма да забелязвате мътилката. То, след втората чаша е вече все едно :lol: дали е мътна, или не :-D
илко илиев - специалист
аз я разреждам само с минерална вода горна баня,иначе с друга помътняма.и си я смятам по следния начин-60гр.по 10л.=600а трябва да станепримерно 40гр.----600 делиш но 40гр.=на 15--толкова вода трябва да налееш и се получава точно на 40гр.това го знам от един колега и аз така правя стана около5-6 год.
crez - майстор
Благодаря за съвета да филтрирам ракията,става бавно но перфектно. Сега е бистра като сълза.
Master_Kenobi - V.I.P.
илко илиев написа:
...600 делиш но 40гр.=на 15--толкова вода трябва да налееш и се получава точно на 40гр...
15 л. трябва да стане ракията, тоест да долееш 5 литра вода. Щото ако на 10 л. ракия налееш 15 л. вода... :shock:
Иначе си прав, така се смята.
crez написа:
Благодаря за съвета да филтрирам ракията,става бавно но перфектно. Сега е бистра като сълза.
Ама, охлажда ли я преди това?
Стефан - майстор
Master_Kenobi написа:
15 л. трябва да стане ракията, тоест да долееш 5 литра вода. Щото ако на 10 л. ракия налееш 15 л. вода... :shock:
Иначе си прав, така се смята.
Изпревари ме за малко...
kaishew - специалист
Според мен е много важно при разреждането с вода,тя да се налива бавно и по малко и да се бърка много енергично.
hygro - майстор
Прав е човека - ако не се бърка енергично, при наливането на вода се получават силно неравномерни концентрации. В зоните с ниска концентрация на спирт по-трудно разтворимите във вода вещества кристализират. Но това обикновено лесно се оправя впоследствие с едно загряване на ракията...
  • 1
  • 2

Тема "Как се бистри ракия?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: